H επιστολή με την υπογραφή Τσίπρα που έλαβε μαζί με τα μέτρα ο Γιούνκερ

H επιστολή με την υπογραφή Τσίπρα που έλαβε μαζί με τα μέτρα ο Γιούνκερ Facebook Twitter
1

Μια επιστολή με παραλήπτη τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συνόδευσε την ελληνική πρόταση μέτρων 8 δισ. ευρώ που παρέδωσε στους δανειστές ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στην επιστολή ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι η αποστέλλει τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρθυμίσεις και πρωτοβουλίες με βάση της συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και επισημαίνει ότι η απάντηση της ελληνικής πλευράς προς τα αιτήματα των θεσμών για την κάλυψη δημοσιονομικών αναγκών είναι απόλυτη και ολοκληρωμένη.

 

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε

Επισυναπτόμενη θα βρείτε μία αναλυτική πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση. Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις και τα νομοθετικά σχέδια που η κυβέρνηση της Ελλάδας θα λάβει και θα εφαρμόσει υπό τους όρους της επέκτασης του MFAFA της 20ης Φεβρουαρίου 2015. Επιπλέον, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στις απαιτήσεις των Θεσμών για την κάλυψη των δημοσιονομικών κενών 2015-2016 είναι απόλυτη και ολοκληρωμένη.

Συγκεκριμένα, η εκτίμηση των Θεσμών ήταν ότι τα κατάλληλα δημοσιονομικά μέτρα θα έπρεπε να είχαν ως αποτέλεσμα δημοσιονομικό στόχο 1% του ΑΕΠ για το 2015, 2% του ΑΕΠ για το 2016 και ως εκ τούτου τα σχετικά μέτρα θα έπρεπε να φτάσουν το 1,5% του ΑΕΠ για το 2015 και 2,5% του ΑΕΠ για το 2016.

Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς και το ΔΝΤ προβάλλουν μία αύξηση στα δημόσια έσοδα αποκλειστικά από παραμετρικά μέτρα της τάξεως του 1,51% του ΑΕΠ για το 2015 και 2,87% για το 2016.

Παράλληλα, τα έσοδα από διοικητικά μέτρα που προτείνονται, αθροιστικά θα αποδώσουν 0,91% του ΑΕΠ για το 2015 και 1,31% του ΑΕΠ για το 2016.

Με δεδομένα τα άνωθεν και σε αυτό το πλαίσιο, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικές αποκλίσεις και ότι έχει επιτευχθεί υπέρβαση των καθορισμένων στόχων».

H επιστολή με την υπογραφή Τσίπρα που έλαβε μαζί με τα μέτρα ο Γιούνκερ Facebook Twitter
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια