H επιστολή με την υπογραφή Τσίπρα που έλαβε μαζί με τα μέτρα ο Γιούνκερ

H επιστολή με την υπογραφή Τσίπρα που έλαβε μαζί με τα μέτρα ο Γιούνκερ Facebook Twitter
1

Μια επιστολή με παραλήπτη τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συνόδευσε την ελληνική πρόταση μέτρων 8 δισ. ευρώ που παρέδωσε στους δανειστές ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στην επιστολή ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι η αποστέλλει τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρθυμίσεις και πρωτοβουλίες με βάση της συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και επισημαίνει ότι η απάντηση της ελληνικής πλευράς προς τα αιτήματα των θεσμών για την κάλυψη δημοσιονομικών αναγκών είναι απόλυτη και ολοκληρωμένη.

 

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε

Επισυναπτόμενη θα βρείτε μία αναλυτική πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση. Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις και τα νομοθετικά σχέδια που η κυβέρνηση της Ελλάδας θα λάβει και θα εφαρμόσει υπό τους όρους της επέκτασης του MFAFA της 20ης Φεβρουαρίου 2015. Επιπλέον, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στις απαιτήσεις των Θεσμών για την κάλυψη των δημοσιονομικών κενών 2015-2016 είναι απόλυτη και ολοκληρωμένη.

Συγκεκριμένα, η εκτίμηση των Θεσμών ήταν ότι τα κατάλληλα δημοσιονομικά μέτρα θα έπρεπε να είχαν ως αποτέλεσμα δημοσιονομικό στόχο 1% του ΑΕΠ για το 2015, 2% του ΑΕΠ για το 2016 και ως εκ τούτου τα σχετικά μέτρα θα έπρεπε να φτάσουν το 1,5% του ΑΕΠ για το 2015 και 2,5% του ΑΕΠ για το 2016.

Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς και το ΔΝΤ προβάλλουν μία αύξηση στα δημόσια έσοδα αποκλειστικά από παραμετρικά μέτρα της τάξεως του 1,51% του ΑΕΠ για το 2015 και 2,87% για το 2016.

Παράλληλα, τα έσοδα από διοικητικά μέτρα που προτείνονται, αθροιστικά θα αποδώσουν 0,91% του ΑΕΠ για το 2015 και 1,31% του ΑΕΠ για το 2016.

Με δεδομένα τα άνωθεν και σε αυτό το πλαίσιο, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικές αποκλίσεις και ότι έχει επιτευχθεί υπέρβαση των καθορισμένων στόχων».

H επιστολή με την υπογραφή Τσίπρα που έλαβε μαζί με τα μέτρα ο Γιούνκερ Facebook Twitter
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια