Ακόμα και όσοι παρακολούθησαν τα Δεκεμβριανά πρόσπερσι με σκεπτικισμό (ως την αναμενόμενη έκρηξη μιας κοινωνίας που νοσεί) σήμερα πείστηκαν ότι το πράγμα εκτροχιάστηκε οριστικά. Εδώ που φτάσαμε δεν έχουν πιά  νόημα τα αίτια. Η δολοφονία τριών αθώων εργατών δείχνει τη σύγχυση και την αρρώστια ενός κομματιού της κοινωνίας που αποφάσισε εκδικητικά να μάς τραβήξει όλους στην κόλαση. Στόχος τους, σαφώς δεν είναι η διόρθωση μιας κατάστασης αλλά η γενίκευση του μπάχαλου.

Ολα τα ενδεχόμενα παίζουν, ως προς την καταγωγή τους. Μπορεί να είναι χρυσαυγίτες προβοκάτορες, απολειφάδια του Επαναστατικου Αγώνα, συμμορίες ή μετανάστες που επιζητούν την αναμπουμπούλα. Το βέβαιο όμως είναι ότι είναι δολοφόνοι. Και μάλιστα δολοφόνοι ανέμελοι, που παίζουν με τις ανθρώπινες ζωές λες και παίζουν κλέφτες κι αστυνόμους σε ενα γιγαντιαίο βίντεο γκέημ.

Πρώτα από όλα πρέπει να απομονωθούν. Να βρεθούν πάση θυσία. Να τιμωρηθούν. Δεν έχει πια νόημα η ιδεολογία τους -το άιμα δεν έχει ιδεολογία. Πρόκειται για ηλίθια κτήνη που νομίζουν ότι παίζουν στο σινεμά. Το πασάλειμα από απόψεις και τσιτάτα που περιλούζει την στυγνή τους ύπαρξη, δεν .έχει αντίκρυσμα ούτε για να το συζητάς.

Η θέση τους είναι στη φυλακή. Η υστερική, παιδιάστικη ρητορική τους δεν μπορέι να ξεθάψει από το χώμα τέσσερις νεκρούς.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr