Γκουρία: Δεν ευθύνεται η Τρόικα για τα προβλήματα της Ελλάδας

Γκουρία: Δεν ευθύνεται η Τρόικα για τα προβλήματα της Ελλάδας Facebook Twitter
SOOC
3

Δεν ευθύνεται η Τρόικα για τα προβλήματα της Ελλάδας. Δήλωσε ο Άνχελ Γκουρία. Ο γ.γ. του ΟΟΣΑ με τον οποίο συμφώνησε πριν από μερικές ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας να συνεργαστεί για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας.

«Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν γεννήθηκαν πριν πέντε χρόνια, αλλά πολύ νωρίτερα, όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις έλεγαν ότι το έλλειμμα τους ανέρχεται στο 5%, ενώ ήταν 15%» υποστήριξε ο Γκουρία σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole, σημειώνοντας ότι δεν είναι παραγωγικό να ενοχοποιείται η τρόικα για τα προβλήματα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα είπε, συνεργάζεται χέρι-χέρι με την ελληνική κυβέρνηση ώστε να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις, που έχουν σαν στόχο την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, την αντιμετώπιση της διαφθοράς, καθώς και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Δεν ειπε κανεις πως ευθυνεται η Τροικα... οχι,αυτη ηρθε στο τελος να μας αποτελειωσει. Δεν ηταν και οι τρεις μαγοι με τα δωρα,μην τους αγιοποιησουμε κιολας...
Το έλλειμα ξέφυγε εκτός ελέγχου κατα την περιοδο της διακυβερνησης Καραμανλη-Πακη οταν τα έξοδα εκτοξευθηκαν μέσα απο ένα συνδυασμό μαζικών προσλήψεων στο δημόσιο και σκανδαλωδών συμβάσεων δημοσίων έργων με άυξηση δανεισμού. Και αυτοί βέβαια απλά επιταχύνανε το καταστροφικό έργο των Πασοκο-ΝΔ που ειχε ξεκινήσει τις δεκαετίες '80-'90. Πες το βέβαια αυτο στο πόπολο που του πουλάνε εξεταστικές για το "μνημόνιο" απο το 2009 και μετά... Ειματε πραγματικά άξιοι της μοιρας μας.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ