Γιάννης Ραγκούσης στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: «Να αλλάξουμε πορεία πριν να είναι αργά»

Γιάννης Ραγκούσης στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: «Να αλλάξουμε πορεία πριν να είναι αργά» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

«Να αλλάξουμε πορεία πριν να είναι αργά» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Ραγκούσης. 

«Είναι η ώρα για μια νέα, σύγχρονη και κυρίως μεγάλη κεντροαριστερά, υπό την έννοια μιας μεγάλης συμμαχίας Σύγχρονης Αριστεράς και Κεντροαριστεράς, για την επόμενη Ελλάδα, όχι για την απερχόμενη Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ραγκούσης, πρώην υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ και ένα από τα πρώην κυβερνητικά στελέχη που δεν έχει αποχωρήσει από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ωστόσο, για τις επικείμενες ευρωεκλογές τόνισε πως «λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να συμφωνήσω με υπεραισιόδοξες προσεγγίσεις πως η πορεία μας είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται αναστοχασμό κι επαναπροσδιορισμό. Η ήττα στις εθνικές εκλογές δεν ήταν μία στρατηγική ήττα, διότι διατηρήσαμε την ιδιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στρατηγική ήττα θα είναι όμως μία ήττα στις ευρωεκλογές εάν θα χάσουμε τη 2η θέση στην κοινωνία με πολύ χαμηλά ποσοστά. Θα είναι μία ήττα που θα περιορίσει δραματικά τις προοπτικές αναβίωσης του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Όταν το καράβι πλέει πρόσω ολοταχώς προς το «παγόβουνο» των ευρωεκλογών, σημασία δεν έχει σε ποια θέση κάθεσαι ή ποιο ρόλο έχεις. Σημασία έχει να κάνεις τώρα ό,τι μπορείς ώστε το καράβι να αλλάξει πορεία έγκαιρα, πριν από το «παγόβουνο». Μετά θα είναι αργά».

Ακολούθως υποστήριξε ότι «απαιτείται να αναιρέσουμε συγκεκριμένους λόγους-σύμβολα εξαιτίας των οποίων στερηθήκαμε χιλιάδες μετριοπαθείς ψηφοφόρους» και πρόσθεσε πως «και όσοι σήμερα λένε πρέπει να δουλέψετε όλοι μαζί μετά τη σύγκρουση με το παγόβουνο θα λένε ‘κι εσείς τι κάνατε για να προλάβετε το κακό; Γιατί δεν μιλούσατε πριν;'. Μπορούμε να την αποφύγουμε. Μπορούμε. Μπορούμε να γυρίσουμε ένα παιγνίδι στο δεύτερο ημίχρονο; Είναι δύσκολο, αλλά μπορούμε αν αλλάξουμε πορεία.

Τέλος, έθεσε ένα «ζήτημα ιδιαίτερης συμβολικής αξίας» και ζήτησε να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού.

Ορίστηκε η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Η σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που θα διεξαχθεί από τις 22-25 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους αποφασίστηκε στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Στην ΚΟΕΣ που θα αντικαταστήσει την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στην πορεία προς το Συνέδριο μετέχουν 29 άτομα: Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης, Σταύρος Αραχωβίτης, Γιάννης Βουλγαράκης, Κώστας Γενιδούνιας, Ελένη Γιακουμάκη, Χρήστος Δουίτσης, Κώστας Ζαχαριάδης, Στέργιος Καλπάκης, Χρύσα Καραγιάννη, Νίκος Καραντιλιόν, Δημήτρης Καρβούνης, Ζωή Κυρκούλια, Μάριος Κάτσης, Φώτης Λαμπρινίδης, Νίκος Μαδεμλής, Γιώργος Μπαλάφας, Γιώτα Μπελώνη, Θάνος Μωραίτης, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, Πάνος Ρήγας, Χρήστος Σπίρτζης, Ελένη Συμεωνίδου, Ολυμπία, Τελιγιορίδου, Θεοδώρα Τζάκρη, Χάρης Τσιόκας, Αγγελίνα Χατζοπούλου, Αλέξης Χριστόπουλος.

Εξάλλου ορίστηκε και η Επιτροπή Θέσεων - Απόφασης στην οποία μετέχουν: Όλγα Γεροβασίλη, Νατάσσα Γκαρά, Μενέλαος Γκίβαλος, Σπύρος Δανέλλης, Ρένα Δούρου, Αντώνης Ελευθεριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός, Νίνα Κασιμάτη, Τάκης Κορμάς, Μαρία Κουβέλη, Λευτέρης Κρέτσος, Γιάννης Ματζουράνης, Γιάννης Μπαλάφας, Γιάννης Μπουρνούς, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Μαρία Ρεπούση, Σαπουνά Αναστασία, Σαρακιώτης Γιάννης, Νίκος Σκορίνης, Διονύσης Τεμπονέρας,, Γιώργος Τσίπρας, Σωκράτης Φάμελλος, Αλέκος Φλαμπουράρης, Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM