Γεροβασίλη για επεισόδια: Η αστυνομία έδρασε αμυντικά απέναντι στους επίδοξους εισβολείς

Γεροβασίλη για επεισόδια: Η αστυνομία έδρασε αμυντικά απέναντι στους επίδοξους εισβολείς Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
1

«Η αστυνομία έδρασε αμυντικά απέναντι στους επίδοξους εισβολείς», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με τα επεισόδια στο συλλαλητήριο, κάνοντας λόγο για οργανωμένο σχέδιο εισβολής στη Βουλή, το οποίο μάλιστα είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο. 

«Οι αστυνομικές δυνάμεις έδρασαν αμυντικά στο συλλαλητήριο της Κυριακής, αντιμέτωπες με ένα πρωτοφανές σχέδιο εισβολής στο ελληνικό κοινοβούλιο», τόνισε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ο τρόπος που αντέδρασε η αστυνομία ήταν ο ενδεδειγμένος για να έχουμε τα λιγότερα προβλήματα, χρησιμοποιήθηκαν τα πιο ήπια μέσα σε σχέση με τη βιαιότητα των περιστατικών» ανέφερε η υπουργός, επικαλούμενη την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, καθώς και τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για σχέδιο εισβολής στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Επίσης σημείωσε ότι η συγκέντρωση για τη Μακεδονία δεν διαλύθηκε πριν την ώρα της εξαιτίας των επεισοδίων, εξηγώντας πως ρίψη δακρυγόνων υπήρξε περιμετρικά μεν της Βουλής, αλλά μόνο στα σημεία όπου εκδηλώθηκαν επιθέσεις από ακροδεξιά στοιχεία. Υπενθύμισε μάλιστα και τις δηλώσεις συνδικαλιστών της Αστυνομίας, που ανέφεραν πως φασίστες διέλυσαν τη συγκέντρωση.

Ερωτηθείσα για το βίντεο με τους κουκουλοφόρους που διακρίνονται μπροστά στην είσοδο της Βουλής, η Υπουργός ξεκαθάρισε πως πρόκειται για αστυνομικούς της Υπηρεσίας Επισήμων.

«Ποτέ δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος κάποιος, όταν υπάρχουν θέματα σε μια διαδήλωση (...) Ποτέ δεν είχαμε τόση βία και τόσο οργανωμένη επίθεση σε αστυνομικούς που φυλάσσουν το κοινοβούλιο, ήταν πρωτοφανές» υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις ότι υπήρξε σχέδιο διάλυσης του συλλαλητηρίου με εντολή της πολιτικής ηγεσίας.

«Έχουμε ανησυχητικά φαινόμενα και οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να δούμε εάν, εξαιτίας της στάσης ορισμένων πολιτικών δυνάμενων, η άκρα δεξιά κερδίζει χώρο. Πρέπει όλοι να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία. Η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής αφήνουν χώρο στην άκρα δεξιά» σημείωσε, κάνοντας λόγο για «συμπόρευση». «Είναι διχασμός να λέει η ΝΔ ότι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας πουλάει τη Μακεδονία» συμπλήρωσε η υπουργός.

Καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε από ακροδεξιά στοιχεία στο συλλαλητήριο η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, ενώ τέλος ανέφερε ότι άτομα με κουκούλες που εικονίζονται σε βίντεο να κινούνται στο περιστύλιο της Βουλής είναι αστυνομικοί.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1 και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Προφανώς και κάποιοι νομίζουν ότι θα έπρεπε να μην κάνει τίποτα η αστυνομία και να αφήσει τους εξοργισμένους και επιθετικούς κουκουλοφόρους αλλά και διαδηλωτές να μπουν μέσα και να γίνει ο χαμός...