Γεωργιάδης για Ελληνικό: 10.000 θέσεις εργασίας στην πρώτη φάση του έργου

Γεωργιάδης για Ελληνικό: 10.000 θέσεις εργασίας στην πρώτη φάση του έργου Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Την άμεση δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ από τον χώρο τού πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.


«Σήμερα έχουμε μια πολύ καλή ημέρα για την Κυβέρνηση, για τον Πρωθυπουργό για τον ελληνικό λαό. Όλη εβδομάδα συνοδεύεται από δύο μεγάλες υπογραφές. Η πρώτη υπογραφή θα πέσει σήμερα παρουσία του Πρωθυπουργού, όπου με τον Κώστα Καραμανλή, τον υπουργό Υποδομών ξεμπλοκάραμε, μέσω ΕΣΠΑ, την γραμμή 4 του Μετρό που είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Και την Παρασκευή θα υπογραφεί από το ΤΑΙΠΕΔ, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και εμού, η μεταβίβαση της Ελληνικό Α.Ε. στη Lamda Development, που θα είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό έργο στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα θα έχουμε λοιπόν την έναρξη του μεγαλύτερου ιδιωτικού και δημοσίου επενδυτικου έργου που έχει γίνει στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
 

Ο ίδιος τόνισε πως οι εργασίες από την Lamda Development θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο, ωστόσο το Δημόσιο θα παρακολουθεί διαρκώς και ασταμάτητα την επένδυση αυτή. 


Αναφερόμενος στις θέσεις εργασίας, ο υπ. Ανάπτυξης τόνισε ότι άμεσα θα δημιουργηθούν 10.000 θέσεις εργασίας ενώ στο διάστημα των οκτώ ετών που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση του έργου «θα δημιουργηθούν περίπου 70.000 θέσεις εργασίας σε ένα έργο οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ». 

«Χρειαστήκαμε είκοσι χρόνια για να βρούμε τον τρόπο να αξιοποιήσουμε αυτό τον υπέροχο τόπο. Εμείς, δύο χρόνια τώρα δεν υπήρξε μέρα που δεν ασχοληθήκαμε με αυτό. Τόσο πολύπλοκο και δύσκολο έργο ήταν» είπε, προσθέοντας πως «πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα να κάνουμε τα έργα πιο γρήγορα και τη ζωή μας πιο απλή». 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ