Γεωργιάδης για το άνοιγμα της εστίασης- Τι είπε για τα SMS στο 13033

Γεωργιάδης για το άνοιγμα της εστίασης- Τι είπε για τα SMS στο 13033 Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Στο άνοιγμα της εστίασης και τα μέτρα που θα ισχύσουν αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Χθες ανακοινώθηκε ότι η εστίαση θα ανοίξει στις 3 Μαΐου, σε εξωτερικούς χώρους και με υποχρεωτική διενέργεια self test για τους εργαζόμενους.

 

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι την Παρασκευή θα συζητήσει με την επιτροπή των ειδικών τα μέτρα με τα οποία θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις της εστίασης. Σημείωσε πάντως ότι ήδη υπάρχει ο οδικός χάρτης των μέτρων που ίσχυσαν πέρυσι, πάνω στα οποία θα βασιστούν και φέτος οι όροι λειτουργίας.

 

Μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο υπουργός σημείωσε ότι θα ισχύσει και φέτος η επέκταση των τετραγωνικών σε συνεργασία με τους δήμους. Μετά τις εισηγήσεις των ειδικών, ο κ. Γεωργιάδης θα συζητήσει με τους θεσμικούς εκπροσώπους της εστίασης για τα μέτρα και στη συνέχεια θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις με λεπτομέρειες.

 

Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε ουσιαστικά ότι δεν θα είναι απαραίτητη η αποστολή SMS στο 13033 στην περίπτωση της εστίασης, όπως και ότι πιθανότατα θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για την επίσκεψη σε επιχείρηση του κλάδου.

 

«Δεν έχει τεθεί ζήτημα SMS για την εστίαση. Αυτό είναι για το λιανεμπόριο, είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην εστίαση», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε ότι το θέμα θα διευκρινιστεί τις επόμενες ημέρες.

 

Σε ό,τι αφορά τις ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις για την εστίαση, απάντησε ότι κάτι τέτοιο είναι στο τραπέζι. «Όπως γίνεται στο λιανεμπόριο, αυτό είναι ακόμη πιο λογικό για την εστίαση», συμπλήρωσε.

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι αποφασίστηκε να ανοίξει λίγο νωρίτερα η εστίαση, προκειμένου να έχουν λυθεί τα όποια προβλήματα πριν από το άνοιγμα του τουρισμού. Απαντώντας στις διαμαρτυρίες επιχειρηματιών, για τις δυσκολίες επειδή της ημερομηνίας ανοίγματος προηγούνται αργίες, ο υπουργός είπε ότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ανοίξει στις 3 Μαΐου, αλλά μπορεί να το κάνει όταν κρίνει ότι είναι έτοιμος.



Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι στις 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση της εστίασης που έχει ανακοινωθεί. Τέλος δήλωσε ότι έχει προτείνει το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής και των εμπορικών κέντρων, όπως επίσης και να επιτραπεί το click in shop στη Θεσσαλονίκη, ζητήματα που θα συζητήσει την Παρασκευή η επιτροπή των ειδικών.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM