Γεωργιάδης για το άνοιγμα της εστίασης- Τι είπε για τα SMS στο 13033

Γεωργιάδης για το άνοιγμα της εστίασης- Τι είπε για τα SMS στο 13033 Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Στο άνοιγμα της εστίασης και τα μέτρα που θα ισχύσουν αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Χθες ανακοινώθηκε ότι η εστίαση θα ανοίξει στις 3 Μαΐου, σε εξωτερικούς χώρους και με υποχρεωτική διενέργεια self test για τους εργαζόμενους.

 

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι την Παρασκευή θα συζητήσει με την επιτροπή των ειδικών τα μέτρα με τα οποία θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις της εστίασης. Σημείωσε πάντως ότι ήδη υπάρχει ο οδικός χάρτης των μέτρων που ίσχυσαν πέρυσι, πάνω στα οποία θα βασιστούν και φέτος οι όροι λειτουργίας.

 

Μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο υπουργός σημείωσε ότι θα ισχύσει και φέτος η επέκταση των τετραγωνικών σε συνεργασία με τους δήμους. Μετά τις εισηγήσεις των ειδικών, ο κ. Γεωργιάδης θα συζητήσει με τους θεσμικούς εκπροσώπους της εστίασης για τα μέτρα και στη συνέχεια θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις με λεπτομέρειες.

 

Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε ουσιαστικά ότι δεν θα είναι απαραίτητη η αποστολή SMS στο 13033 στην περίπτωση της εστίασης, όπως και ότι πιθανότατα θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για την επίσκεψη σε επιχείρηση του κλάδου.

 

«Δεν έχει τεθεί ζήτημα SMS για την εστίαση. Αυτό είναι για το λιανεμπόριο, είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην εστίαση», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε ότι το θέμα θα διευκρινιστεί τις επόμενες ημέρες.

 

Σε ό,τι αφορά τις ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις για την εστίαση, απάντησε ότι κάτι τέτοιο είναι στο τραπέζι. «Όπως γίνεται στο λιανεμπόριο, αυτό είναι ακόμη πιο λογικό για την εστίαση», συμπλήρωσε.

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι αποφασίστηκε να ανοίξει λίγο νωρίτερα η εστίαση, προκειμένου να έχουν λυθεί τα όποια προβλήματα πριν από το άνοιγμα του τουρισμού. Απαντώντας στις διαμαρτυρίες επιχειρηματιών, για τις δυσκολίες επειδή της ημερομηνίας ανοίγματος προηγούνται αργίες, ο υπουργός είπε ότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ανοίξει στις 3 Μαΐου, αλλά μπορεί να το κάνει όταν κρίνει ότι είναι έτοιμος.



Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι στις 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση της εστίασης που έχει ανακοινωθεί. Τέλος δήλωσε ότι έχει προτείνει το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής και των εμπορικών κέντρων, όπως επίσης και να επιτραπεί το click in shop στη Θεσσαλονίκη, ζητήματα που θα συζητήσει την Παρασκευή η επιτροπή των ειδικών.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM