Στο άνοιγμα της εστίασης και τα μέτρα που θα ισχύσουν αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Χθες ανακοινώθηκε ότι η εστίαση θα ανοίξει στις 3 Μαΐου, σε εξωτερικούς χώρους και με υποχρεωτική διενέργεια self test για τους εργαζόμενους.

 

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι την Παρασκευή θα συζητήσει με την επιτροπή των ειδικών τα μέτρα με τα οποία θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις της εστίασης. Σημείωσε πάντως ότι ήδη υπάρχει ο οδικός χάρτης των μέτρων που ίσχυσαν πέρυσι, πάνω στα οποία θα βασιστούν και φέτος οι όροι λειτουργίας.

 

Μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο υπουργός σημείωσε ότι θα ισχύσει και φέτος η επέκταση των τετραγωνικών σε συνεργασία με τους δήμους. Μετά τις εισηγήσεις των ειδικών, ο κ. Γεωργιάδης θα συζητήσει με τους θεσμικούς εκπροσώπους της εστίασης για τα μέτρα και στη συνέχεια θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις με λεπτομέρειες.

 

Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε ουσιαστικά ότι δεν θα είναι απαραίτητη η αποστολή SMS στο 13033 στην περίπτωση της εστίασης, όπως και ότι πιθανότατα θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για την επίσκεψη σε επιχείρηση του κλάδου.

 

«Δεν έχει τεθεί ζήτημα SMS για την εστίαση. Αυτό είναι για το λιανεμπόριο, είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην εστίαση», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε ότι το θέμα θα διευκρινιστεί τις επόμενες ημέρες.

 

Σε ό,τι αφορά τις ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις για την εστίαση, απάντησε ότι κάτι τέτοιο είναι στο τραπέζι. «Όπως γίνεται στο λιανεμπόριο, αυτό είναι ακόμη πιο λογικό για την εστίαση», συμπλήρωσε.

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι αποφασίστηκε να ανοίξει λίγο νωρίτερα η εστίαση, προκειμένου να έχουν λυθεί τα όποια προβλήματα πριν από το άνοιγμα του τουρισμού. Απαντώντας στις διαμαρτυρίες επιχειρηματιών, για τις δυσκολίες επειδή της ημερομηνίας ανοίγματος προηγούνται αργίες, ο υπουργός είπε ότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ανοίξει στις 3 Μαΐου, αλλά μπορεί να το κάνει όταν κρίνει ότι είναι έτοιμος.



Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι στις 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση της εστίασης που έχει ανακοινωθεί. Τέλος δήλωσε ότι έχει προτείνει το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής και των εμπορικών κέντρων, όπως επίσης και να επιτραπεί το click in shop στη Θεσσαλονίκη, ζητήματα που θα συζητήσει την Παρασκευή η επιτροπή των ειδικών.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr