Focus: Τα 7 ψέματα του Αλέξη Τσίπρα

Focus: Τα 7 ψέματα του Αλέξη Τσίπρα Facebook Twitter
0
Focus: Τα 7 ψέματα του Αλέξη Τσίπρα Facebook Twitter

Στην κόψη του μαχαιριού βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την τελευταία δημοσκόπηση που δίνει ελαφρό προβάδισμα στη ΝΔ εκτιμούν αρθρογράφοι του γερμανικού τύπου.

Ήττα του Αλέξη Τσίπρα προβλέπει στις εκλογές και το περιοδικό Focus που απαριθμεί τα 7 ψέματα που καταποντίζουν τη δημοτικότητά του. Σύμφωνα με το περιοδικό οι πολίτες είναι απογοητευμένοι από τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του και ο Τσίπρας θα πληρώσει το τίμημα στις 20 Σεπτεμβρίου.

Τα 7 ψέμματα του Τσίπρα

O Tσίπρας στις προηγούμενες εκλογές υποσχέθηκε από τη Θεσσαλονίκη στους Έλληνες, αυξήσεις μισθών και συντάξεων αλλά και μειώσεις φόρων: Για παράδειγμα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη, επαναφορά δώρου Χριστουγέννων, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, αφορολόγητο στα 12 χιλιάδες ετησίως και είπε πως θα αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση.

Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, είναι το δεύτερο ψέμα που σύμφωνα με το Focus διατυμπάνιζε ο Τσίπρας και εδώ σημειώνεται πως μπορεί η τρόικα να μετονομάστηκε σε θεσμούς, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός έφερε το νέο πακέτο διάσωσης.

Το τρίτο ψέμα που σημειώνει το Focus αφορά την πάταξη της διαφθοράς, που δυναμικά είχε προαναγγείλει ο Τσίπρας.Υποσχέθηκε πως οι πλούσιοι θα πληρώσουν και πως τα σκάνδαλα θα τερματιστούν, αλλά αυτό δεν έγινε.

Το μεγαλύτερο ψέμα του Τσίπρα ήταν το δημοψήφισμα σχολιάζει το Focus. Και υπενθυμίζει την καμπάνια που έκανε υποσχόμενος στον ελληνικό λαό ότι με το ΟΧΙ θα μπορούσε να διαπραγματευτεί ένα καλύτερο πακέτο από την πρόταση Γιούνκερ. Παρά το συντριπτικό 61,7% και τα 28,7 εκ. ευρώ για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, λίγες ημέρες αργότερα στις Βρυξέλλες δίνει τη συγκατάθεσή του για ένα τρίτο πακέτο που δεν διαφέρει καθόλου από αυτό του Γιούνκερ. Το δημοψήφισμα καταλήγει σε φάρσα. Στις 18 Ιουνίου ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωνε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει θέμα επιβολής ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, παρά τις προειδοποιήσεις της προέδρου Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκας Κατσέλη και ενώ βοούσαν όλες οι εφημερίδες. Δέκα μέρες αργότερα έκλεισαν όλες οι τράπεζες και ο Τσίπρας με τηλεοπτικό διάγγελμα διαβεβαίωνε τους Έλληνες ότι θα διαρκούσαν λίγες μέρες, καλώντας τους Έλληνες να κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχουν αρθεί όλοι οι περιορισμοί για τους καταθέτες.


Μέσα Αυγούστου η κυβέρνηση διέψευδε το ίδιο κατηγορηματικά φήμες περί πρόωρων εκλογών. Η επίσημη εκδοχή ήταν ότι θα ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης «και μετά βλέπουμε». Λίγες μέρες αργότερα ο Τσίπρας ανακοίνωνε από την τηλεόραση την παραίτησή του και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Για έκτακτο συνέδριο ούτε λόγος.


Και το τελευταίο ψέμα αφορά τα προεδρικά διατάγματα. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, υποσχόταν ότι θα τηρούσε κατά γράμμα το Σύνταγμα και δεν θα κυβερνούσε με προεδρικά διατάγματα. Τα πράγματα όμως ήρθαν αλλιώς, γράφει το Focus, ακόμη τα capital control επιβλήθηκαν με ΠΔ και όχι με τη διαδικασία της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο. Το δημοσίευμα επισημαίνει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, βλέποντας το κόμμα του να φυλλοροεί και να φεύγουν ακόμη και στενοί συνεργάτες και φίλοι του.

Πηγή: Deutsche Welle

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM