Focus: Τα 7 ψέματα του Αλέξη Τσίπρα

Focus: Τα 7 ψέματα του Αλέξη Τσίπρα Facebook Twitter
0
Focus: Τα 7 ψέματα του Αλέξη Τσίπρα Facebook Twitter

Στην κόψη του μαχαιριού βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την τελευταία δημοσκόπηση που δίνει ελαφρό προβάδισμα στη ΝΔ εκτιμούν αρθρογράφοι του γερμανικού τύπου.

Ήττα του Αλέξη Τσίπρα προβλέπει στις εκλογές και το περιοδικό Focus που απαριθμεί τα 7 ψέματα που καταποντίζουν τη δημοτικότητά του. Σύμφωνα με το περιοδικό οι πολίτες είναι απογοητευμένοι από τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του και ο Τσίπρας θα πληρώσει το τίμημα στις 20 Σεπτεμβρίου.

Τα 7 ψέμματα του Τσίπρα

O Tσίπρας στις προηγούμενες εκλογές υποσχέθηκε από τη Θεσσαλονίκη στους Έλληνες, αυξήσεις μισθών και συντάξεων αλλά και μειώσεις φόρων: Για παράδειγμα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη, επαναφορά δώρου Χριστουγέννων, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, αφορολόγητο στα 12 χιλιάδες ετησίως και είπε πως θα αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση.

Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, είναι το δεύτερο ψέμα που σύμφωνα με το Focus διατυμπάνιζε ο Τσίπρας και εδώ σημειώνεται πως μπορεί η τρόικα να μετονομάστηκε σε θεσμούς, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός έφερε το νέο πακέτο διάσωσης.

Το τρίτο ψέμα που σημειώνει το Focus αφορά την πάταξη της διαφθοράς, που δυναμικά είχε προαναγγείλει ο Τσίπρας.Υποσχέθηκε πως οι πλούσιοι θα πληρώσουν και πως τα σκάνδαλα θα τερματιστούν, αλλά αυτό δεν έγινε.

Το μεγαλύτερο ψέμα του Τσίπρα ήταν το δημοψήφισμα σχολιάζει το Focus. Και υπενθυμίζει την καμπάνια που έκανε υποσχόμενος στον ελληνικό λαό ότι με το ΟΧΙ θα μπορούσε να διαπραγματευτεί ένα καλύτερο πακέτο από την πρόταση Γιούνκερ. Παρά το συντριπτικό 61,7% και τα 28,7 εκ. ευρώ για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, λίγες ημέρες αργότερα στις Βρυξέλλες δίνει τη συγκατάθεσή του για ένα τρίτο πακέτο που δεν διαφέρει καθόλου από αυτό του Γιούνκερ. Το δημοψήφισμα καταλήγει σε φάρσα. Στις 18 Ιουνίου ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωνε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει θέμα επιβολής ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, παρά τις προειδοποιήσεις της προέδρου Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκας Κατσέλη και ενώ βοούσαν όλες οι εφημερίδες. Δέκα μέρες αργότερα έκλεισαν όλες οι τράπεζες και ο Τσίπρας με τηλεοπτικό διάγγελμα διαβεβαίωνε τους Έλληνες ότι θα διαρκούσαν λίγες μέρες, καλώντας τους Έλληνες να κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχουν αρθεί όλοι οι περιορισμοί για τους καταθέτες.


Μέσα Αυγούστου η κυβέρνηση διέψευδε το ίδιο κατηγορηματικά φήμες περί πρόωρων εκλογών. Η επίσημη εκδοχή ήταν ότι θα ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης «και μετά βλέπουμε». Λίγες μέρες αργότερα ο Τσίπρας ανακοίνωνε από την τηλεόραση την παραίτησή του και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Για έκτακτο συνέδριο ούτε λόγος.


Και το τελευταίο ψέμα αφορά τα προεδρικά διατάγματα. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, υποσχόταν ότι θα τηρούσε κατά γράμμα το Σύνταγμα και δεν θα κυβερνούσε με προεδρικά διατάγματα. Τα πράγματα όμως ήρθαν αλλιώς, γράφει το Focus, ακόμη τα capital control επιβλήθηκαν με ΠΔ και όχι με τη διαδικασία της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο. Το δημοσίευμα επισημαίνει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, βλέποντας το κόμμα του να φυλλοροεί και να φεύγουν ακόμη και στενοί συνεργάτες και φίλοι του.

Πηγή: Deutsche Welle

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM