Φλαμπουράρης: Δεν θα πειράξει κανείς το νερό και την ενέργεια

Φλαμπουράρης: Δεν θα πειράξει κανείς το νερό και την ενέργεια Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
3

Ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης απέκλεισε το ενδεχόμενο το νερό και η ενέργεια να περάσουν στα χέρια ιδιωτών.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» σχετικά με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, υπογράμμισε πως το νερό και την ενέργεια, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, δεν τα πειράζει κανείς.

Επίσης, δεσμεύτηκε για επανεξέταση των ιδιωτικοποιήσεων οι συμβάσεις των οποίων δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως για παράδειγμα των 14 αεροδρομίων της χώρας, ενώ υποσχέθηκε αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, που ανέρχονται σε 300 εκατ. ευρώ, αποκλείοντας το ξεπούλημα τους, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρώτον, είπαμε ότι γι' αυτές που ολοκληρώθηκαν και μόνο, όπως ο ΟΤΕ, δεν επαναδιεκδικούμε τη επαναδημοσιοποίησή της σε αυτή τη φάση, αν σε 10 χρόνια έχουμε τη δυνατότητα να τις πάρουμε πίσω, το βλέπουμε. Δεύτερον, οι συμβάσεις που προκηρύχθηκαν τα έργα, αλλά δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις, όπως τα 14 αεροδρόμια, ο νόμος μας δίνει μεγάλα περιθώρια να επανεξετάσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις αυτές. Να βρούμε το τρόπο αυτά τα αεροδρόμια να αρχίσουν να λειτουργούν και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού κλπ. Τρίτον, τα 200- 300 εκατ. δημόσιου χώρου, τα οποία παραμένουν στην ιδιοκτησία του δημοσίου και δεν μας υποχρεώνει κανείς να τα πουλήσουμε. Εμείς θέλουμε μόνο να τα αξιοποιήσουμε. Ναι στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όχι στο ξεπούλημά τους», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη, τόνισε πως «δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν μπορεί η Ευρώπη να ζει άλλο έτσι, με πολίτες χωρίς φως, θέρμανση, να ψάχνει τα σκουπίδια. Αυτό θα ανατραπεί, έτυχε σε μας να είμαστε οι πρώτοι, θα έρθουν κι άλλοι. Και θα προλάβουμε και θα μείνουμε για πολλά χρόνια, διότι έχουμε τον λαό με το μέρος μας».

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δεν νομίζω να υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ που δε θα νοιώσει περηφάνεια στο άκουσμα της είδησης.Το κεφάλαιο μπήκε στις τηλεπικοινωνίες και διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις κάνοντας απλησίαστη μια λαϊκιά υπηρεσία. Δείτε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ πόσο μπροστά είναι στα εργατικά θέματα και θα είναι πάντα φάρος για όλους σε μια διεκδικητική εργατική πολιτική.ΟΙ ΔΞΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ - ΦΤΗΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ