Φίλης: Ο ΦΠΑ δεν ήταν ποτέ κόκκινη γραμμή

Φίλης: Ο ΦΠΑ δεν ήταν ποτέ κόκκινη γραμμή Facebook Twitter
3

Το ΦΠΑ στα νησιά δεν ήταν ποτέ κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης, δήλωσε το πρωί στο ΜΕΓΚΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, ο οποίος εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι η πιθανή αλλαγή του δεν είναι μια από τις δυσκολότερες αποφάσεις.

"Δεν ήταν κόκκινη γραμμή ο ΦΠΑ στα νησιά. Δε νομίζω ότι είναι από τις δυσκολότερες αποφάσεις, παρότι ξέρω ότι έχει μια επίπτωση στη ζωή των ανθρώπων εκεί και μπορεί κανείς να δει και πολλές διακρίσεις", τόνισε.

Για το ζήτημα να γίνει η αύξηση στο ΦΠΑ στα νησιά μετά την τουριστική περίοδο ο κ. Φίλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το μέτρο να εφαρμοστεί άμεσα αφού είπε ότι "είναι πιο πολύ συνάρτηση των χρηματοοικονομικών, τι χρήματα θες να μαζέψεις τώρα ή αργότερα".

Για μη καταβολή της 13ης σύνταξης φέτος, είπε πως αυτό "συναρτάται με την πορεία των δημοσίων οικονομικών, είναι δύσκολη απόφαση…»  

Μια αδύνατη απόφαση θα ήταν είπε "αν επιμέναν οι δανειστές -δεν ξέρω τι λένε- να μειωθούν οι συντάξεις, αυτό αφορά οριζόντια τον ελληνικό πληθυσμό και θα μπορούσε να είναι απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ".

Οι τέσσερις κόκκινες γραμμές όπως είπε παραμένουν η μείωση των συντάξεων, η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, η πολιτική δήλωση για ρύθμιση του χρέους και το θέμα της αναπτυξιακής βοήθειας. Όπως πρόσθεσε θα γίνει η νομοθέτηση των εργασιακών και στο θέμα του συνταξιοδοτικού θα γίνει συζήτηση με βάση τις αναλογιστικές μελέτες αργότερα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Πολιτική / Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Ας είναι το νέο έτος μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια στη δημόσια ζωή και λιγότερη στρεψοδικία και τοξικότητα στα κοινωνικά δίκτυα και στην πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM