Ερώτηση και από τη Ν.Δ. για το ταξίδι Παππά-Εννέα ερωτήματα προς τον υπουργό

Ερώτηση και από τη Ν.Δ. για το ταξίδι Παππά-Εννέα ερωτήματα προς τον υπουργό Facebook Twitter
0

«Ποιος ήταν ο σκοπός του ταξιδιού του κ. Παππά στη Βενεζουέλα με τον δικηγόρο ειδικό για τις Offshore κ. Αρτεμίου», ζητούν να μάθουν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα και απευθύνουν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά.

 

«Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής” ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ποιος ήταν ο πραγματικός σκοπός ταξιδιού του κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers, κ. Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα το καλοκαίρι του 2013», αναφέρει η ΝΔ στο κείμενο της ερώτησης και προσθέτει ότι μετά το χθεσινό δημοσίευμα, «είναι απολύτως βέβαιο ότι οι κύριοι Παππάς και Αρτεμίου δεν βρέθηκαν στο Καράκας για ζαρζαβατικά, όπως αρχικά υποστήριξε ο υπουργός-καναλάρχης και τον διέψευσε ο κ. Αρτεμίου, αλλά είχαν σειρά συναντήσεων με διαφόρους εκπροσώπους της κυβέρνησης Τσάβες και επιχειρηματίες, τις οποίες ο κ. Παππάς -για δικούς του λόγους- επιχείρησε να κρατήσει κρυφές».

 

Ο πρόεδρος και οι βουλευτές της ΝΔ επισημαίνουν ότι «ο κ. Παππάς με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και αφού προηγουμένως έκανε λόγο για ευφάνταστα δημοσιεύματα, υποχρεώθηκε να επιβεβαιώσει τη γνωριμία τους μετά τη δημοσίευση φωτογραφίας του κ. Αρτεμίου να βγαίνει από το Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου 2016. Το ίδιο έπραξε και για το κοινό τους ταξίδι στο Καράκας, το οποίο επιβεβαίωσε μόνο αφού προηγουμένως δημοσιεύθηκαν οι σχετικές φωτογραφίες».

 

«Μετά το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα, είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι ο κ. Αρτεμίου, που αν και μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου έκαναν στην αρχή πως δεν τον γνώριζαν, ταξίδεψε παρέα με τον κ. Παππά στο Καράκας εν γνώσει του κ. Τσίπρα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι δυο τους ταξίδεψαν με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, που σύμφωνα με το δημοσίευμα εμπλέκεται σε πολύ σκοτεινές υποθέσεις και έχει προνομιακές σχέσεις με το καθεστώς του κ. Μαδούρο, στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής, όπου και έμειναν σε πολυτελές κατάλυμα ιδιοκτησίας του».

 

Οι ερωτώντες αναφέρουν επίσης, ότι το διάστημα εκείνο ο κ. Παππάς - όπως ο ίδιος έχει αποδεχτεί- συμμετείχε στην αποστολή με την ιδιότητα του διευθυντή του Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει επιτέλους να μάθουν την αλήθεια. Ιδίως για τον πραγματικό σκοπό του ταξιδιού των κυρίων Παππά και Αρτεμίου στη Βενεζουέλα το 2013, που όπως είναι γνωστό στο παρελθόν έχει εμπλακεί σε χρηματοδοτήσεις αριστερών ευρωπαϊκών κομμάτων, προκειμένου να προωθήσουν την μπολιβαριανή επανάσταση. Για το μυστικό ταξίδι των κυρίων Αρτεμίου και Παππά έχουν κατατεθεί σειρά ερωτήσεων για τις οποίες ουδεμία απάντηση έχει μέχρι σήμερα υπάρξει», αναφέρει η ΝΔ και ζητεί να ενημερωθεί:

 

-Ποιος ήταν ο λόγος της επίσκεψης του κ. Αρτεμίου στις 10 Οκτωβρίου 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου;

-Ποιο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης και για ποιο λόγο βρέθηκε ο συγκεκριμένος δικηγόρος, εμπλεκόμενος στα Panama Papers, στο Μέγαρο Μαξίμου;

-Ποια τεχνογνωσία κομίζει ο κ. Αρτεμίου - ειδικευμένος στις offshore - στους κυρίους Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και για ποιο λόγο;

-Ποιος πλήρωσε το ταξίδι του κ. Παππά στη Βενεζουέλα;

-Χρηματοδοτήθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ή άλλη επιχείρηση της Βενεζουέλας;

-Συναντήθηκε ο κ. Παππάς με τον κ. Μαχέντ Χαλίλ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Βενεζουέλα και αν ναι, με ποιο αντικείμενο; Υπήρξε κάποια πρόταση συνεργασίας και αν ναι, ποια ήταν αυτή;

-Το ιδιωτικό αεροσκάφος με το οποίο ταξίδεψαν οι κύριοι Παππάς και Αρτεμίου στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής, ανήκει ναι ή όχι στον κ. Μαχέντ Χαλίλ;

-Ο κ. Μαχέντ Χαλίλ είχε οποιαδήποτε συνάντηση με στελέχη της κυβέρνησης μετά τις 25 Ιανουαρίου 2015;

-Τι συνδέει τον κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore κ. Αρτεμίου και τον μεγαλοεπιχειρηματία που βρίσκεται στη μαύρη λίστα των αμερικανικών αρχών;

 

"Ο Παππάς θα αναγκαστεί να πει την αλήθεια"

 

«Ο κ. Παππάς σκόπιμα δεν απαντά στην ουσία των καταγγελιών και μιλά ως εμπορικός αναλυτής για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ, με αφορμή σημερινές δηλώσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

 

«Του θυμίζουμε ότι ήταν διευθυντής του κ. Τσίπρα και σήμερα είναι υπουργός. Είναι βαρύτατα εκτεθειμένος απέναντι στους πολίτες με την άρνησή του να εξηγήσει τι έκανε στη Βενεζουέλα με το ιδιωτικό αεροπλάνο του κ. Χαλίλ, ο οποίος ελέγχεται από τις αμερικανικές Αρχές για βαρύτατα αδικήματα. Θα επανερχόμαστε στο θέμα μέχρι ο κ. Παππάς να αναγκαστεί να πει την αλήθεια», προστίθεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ