Ellinika Hoaxes: Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε παραποιημένη φωτογραφία στη βουλή

Ellinika Hoaxes: Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε παραποιημένη φωτογραφία στη βουλή Facebook Twitter
Ο Άδωνις Γεωρδιάδης στη βουλή, 23 Μαρτίου 2021. Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Παραποιημένη φωτογραφία που κατατέθηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη στα πρακτικά της βουλής επισημαίνουν με δημοσίευμά τους τα Ellinika Hoaxes

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατέθεσε χθες τη συγκεκριμένη φωτογραφία στα πρακτικά της βουλής κατά τη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση Σύμβασης Διανομής Ακινήτου - Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας Ακινήτου Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά και ρύθμιση συναφών θεμάτων».


Σύμφωνα με φωτογραφία που κατέθεσε ο κ. Γεωργιάδης στη Βουλή ο κ. Τσίπρας, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, «κρατάει στα χέρια του πανό» που αναγράφει «Το Ελληνικό δεν πωλείται». Όπως επισημαίνουν τα Ellinika Hoaxes  η εικόνα αποτελεί προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας - σύνθεσης δύο διαφορετικών εικόνων και δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα. 


Σημειώνεται ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει αναρτήσει την παραποιημένη φωτογραφία και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
 

Το φόντο της παραποιημένης εικόνας προέρχεται από την φωτογραφία που βλέπουμε στα αριστερά ενώ το πανό προέρχεται από την εικόνα που βλέπουμε στα δεξιά. Αμφότερες οι φωτογραφίες έχουν εμφανιστεί παλαιότερα στο Διαδίκτυο. Η εικόνα που απεικονίζει τον κ. Τσίπρα εντοπίζεται σε δημοσιεύματα του 2014 και η δεύτερη με το πανό εντοπίζεται σε δημοσιεύματα του 2016.


Ellinika Hoaxes: Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε παραποιημένη φωτογραφία στη βουλή Facebook Twitter
Πηγή: Ellinika Hoaxes


Σημειώνεται πως πρώτη εικόνα είναι από συνάντησή του κ. Τσίπρα με την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό κατά την οποία είχε εκφράσει τη συμπαράστασή του, ωστόσο δεν παύει η φωτογραφία που παρουσίασε ο κ. Γεωργιάδης να αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ.
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM