Στις 21.00 θα μεταδοθεί δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου, εν μέσω καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα.

 

Νωρίτερα είχε μεταβεί στο μέτωπο των πυρκαγιών στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και στη συνέχεια στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι όπου ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας.

 

 

Σημειώνεται πως η φωτιά που αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι στη Βαρυμπόμπη έχει γιγαντωθεί καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά της - δάσος και σπίτια. 

 

Το διπλό μέτωπο που ξεκίνησε κοντά στα βασιλικά τμήματα του Τατοΐου έχει καταστρέψει μια πολύ μεγάλη δασική έκταση φτάνοντας στους γύρω οικισμούς που είχαν εκκενωθεί εσπευσμένα νωρίτερα. 

 

Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό της Δροσοπηγής καίγοντας αρκετά σπίτια. Οι φλόγες κατηφορίζουν τώρα απειλητικά προς την Εθνική Οδό που έκλεισε. Οι πυροσβέστες δεν μπορούν να προσεγγίσουν στον οικισμό πλέον, καθώς διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να κυκλωθούν από τις φλόγες.