Μητσοτάκης από Ηλεία: Κάνουμε οργανωμένες εκκενώσεις έτσι ώστε να προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή

Μητσοτάκης από Ηλεία: Κάνουμε οργανωμένες εκκενώσεις έτσι ώστε να προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή Facebook Twitter
Eurokinissi
0

«Κάνουμε οργανωμένες εκκενώσεις έτσι ώστε να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό που είναι η ανθρώπινη ζωή» είπε κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές από τη φωτιά στην Ηλεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτές οι εκκενώσεις γίνονται με συντονισμό και συνεργασία των τοπικών κοινωνικών» είπε ευχαριστώντας του πολίτες.

«Όταν γίνεται μία εκκένωση γίνεται για το καλό των πολιτών, για να προστατεύσουμε τις ζωές τους» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκηςπροσθέτοντας πως «όταν θα έρθει η ώρα η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους πολίτες που επλήγησαν. Όσοι είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται θα τυγχάνουν αποζημίωσης για τα σπίτια ώστε να κατασκευαστούν και πάλι. Και οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν για την παραγωγή τους και τις ζημιές που υπέστησαν».

«Εάν υπάρχουν ακόμα λίγοι που έχουν επιφυλάξεις για το αν η κλιματική αλλαγή είναι ένα πραγματικό φαινόμενο τους καλώ να 'ρθουν εδώ. Η χώρα έχει ήδη μεριμνήσει μέσα από το επόμενο ΕΣΠΑ να εξασφαλίσει πόρους που πλησιάζουν τα 2 δισ. ευρώ για την πολιτική προστασία» τόνισε μεταξύ άλλων. Αυτό που προέχει είναι η αντιμετώπιση της κατεπείγουσας κατάστασης, κατέληξε ο πρωθυπουργός από την Ηλεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ολοκληρωμένη παρέμβαση ώστε να αντιμετωπιστούν οριστικά ανάλογα προβλήματα στο μέλλον ενώ τόνισε, επίσης την ανάγκη να γίνουν εγκαίρως, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, αντιπλημμυρικά έργα ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα λόγω της διάβρωσης του εδάφους.

Ο κ. Μητσοτάκης ανάρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στιγμιότυπα από την Ηλεία, κάνοντας λόγο για μία «πρωτοφανή περιβαλλοντική κρίση, με πολλαπλές μεγάλες πυρκαγιές σε πολλά σημεία της χώρας». 

Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε τους «πολίτες της Ολυμπίας και των γύρω κοινοτήτων γιατί με ηρωικό τρόπο συμμετείχαν μαζί μας στην αντιμετώπιση «μιας εξαιρετικά δύσκολης πυρκαγιάς» που ένα τμήμα της αφορούσε την προστασία του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας. «Τα καταφέραμε όλοι μαζί, σας αξίζουν συγχαρητήρια εσάς εδώ τους ντόπιους πολίτες, πολλά μπράβο στους πυροσβέστες, άνδρες και γυναίκες, που με ηρωισμό μέρα και νύχτα τα πεζοπόρα τμήματα βρίσκονται μέσα στη φωτιά και την έχουν αντιμετωπίσει σε μεγάλο βαθμό.»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στον Αρχαιολογικό Χώρο, ενημέρωσε, τον πρωθυπουργό, για τις ενέργειες που έγιναν προκειμένου να κρατηθεί μακριά η φωτιά.

Στη σύσκεψη στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος» μετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, η βουλευτής της ΝΔ, Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Π.Σ. Στέφανος Κολοκούρης, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ