Εκλογές για νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στις 7 Ιουνίου

Εκλογές για νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στις 7 Ιουνίου Facebook Twitter
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλάει στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
1

Η θητεία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα λήξει στο συνέδριο του κόμματος στις 15 Μαΐου και δεν ανανεώνεται, όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής για το συνέδριο. Επανέλαβε ότι η αποχώρησή του είναι μια συνειδητή πράξη και πρότεινε η εκλογή νέας ηγεσίας να γίνει στις 7 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα, στις 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η εκλογή συνέδρων, ενώ στις 4 Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του μητρώου των συνέδρων. Το μητρώο θα ανοίξει και πάλι μετά το συνέδριο, ώστε να ακολουθήσει νέο κύμα εγγράφων, και η διαδικασία θα καταλήξει με την εκλογή νέου προέδρου.

Κατά την ομιλία του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι στους δύο μήνες μετά τις εκλογές έχουν επιδεινωθεί όλα τα μεγέθη της οικονομίας και πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε «απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό». Τόνισε ότι υπάρχει μια και μόνη εθνική στρατηγική και μια και μόνη αλήθεια και πως το ΠΑΣΟΚ δεν ζητεί αναδρομική δικαίωση και προσχώρηση στις θέσεις του, αλλά προσχώρηση στην κοινή λογική και την αλήθεια.

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, είπε ότι ο χώρος υπέστη δεινή ιστορική, πολιτική και ηθική ήττα και δεν μπόρεσε να αντιληφθεί τη σχέση αλήθειας-ιστορίας-ηθικής, ενώ κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου για την ίδρυση «προσωπικού» κόμματος, κάτι που στέρησε από το ΠΑΣΟΚ την τρίτη θέση, όπως είπε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ