Εκλογές 2023 - Τσίπρας: Μάχη με στόχο την ανατροπή συσχετισμών

Εκλογές 2023 - Τσίπρας: Μάχη με στόχο την ανατροπή συσχετισμών Facebook Twitter
Φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
0

Δήλωση μετά την πρώτη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, ύστερα και από τις εκλογές του 2023.

Κατά τη δήλωσή του στους δημοσιογράφους, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως η σύγκληση και συνεδρίαση της νέας Εκλογικής Επιτροπής είναι «χειροπιαστή απόδειξη ότι ακούμε το μήνυμα των Ελλήνων πολιτών».

«Η απάντηση είναι μία» συμπλήρωσε και εξήγησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει «τον πήχη ψηλά» και κινητοποιεί «κάθε ανθρώπινο πόρο, προκειμένου να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο, που είναι ανατροπή των συσχετισμών των εκλογών της 21ης Μαΐου».

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών» παραδέχθηκε, αλλά συμπλήρωσε πως «ταυτόχρονα έχουμε και πλήρη επίγνωση που αυτού που ζητάει ο ελληνικός λαός, στην πλειονότητά του, είναι απαντήσεις στα προβλήματά του, δικαιοσύνη, άμβλυνση ανισοτήτων, απαντήσεις στα μεγάλα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και το μέλλον του».

Ενημέρωσε πως η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα είναι να επανασυστήσει τις προγραμματικές θέσεις και προτάσεις του για την ερχόμενη τετραετία. «Οι προγραμματικές μας θέσεις θα είναι στο επίκεντρο της προεκλογικής μας εκστρατείας. Θα μιλήσουμε για μεγάλα ζητήματα και για τις προτάσεις μας: ακρίβεια, δημόσια υγεία, παιδεία, (…) πώς θα μπορέσουν οι πολίτες να έχουν μεγαλύτερο εισόδημα» δήλωσε.

Όρισε ως «μεγάλο δίλημμα και διακύβευα» το ποιος, πώς αλλά και με ποιους όρους «θα  διαχειριστεί τα 70 δισεκατομμύρια  του ταμείου ανάκαμψης».

«Πάμε να δώσουμε μία μάχη με στόχο να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς, γνωρίζουμε τη δυσκολία, αλλά αυτός είναι ο στόχος μας. Το επόμενο διάστημα θα είναι για μας ένα διάστημα που θα κινητοποιήσουμε κάθε δυνατότητα (…). Μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορούμε να ανατρέψουμε αυτούς τους δυσμενείς συσχετισμούς» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί «χρέος, ιστορική οφειλή» η προσπάθεια «να αποτρέψουμε την προοπτική μίας παντοδυναμίας μίας δεξιάς ανεξέλεγκτης, που θα έρθει το επόμενο διάστημα να επιβάλει σαρωτικές αλλαγές που αφορούν τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας. Πάμε να αποτρέψουμε μία εφιαλτική προοπτική μίας παντοδύναμης και ανεξέλεγκτης δεξιάς».

Τέλος, και ως όσον αφορά την Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως συστάθηκε από διαφορετικές ομάδες στελεχών. «Άλλοι με μεγάλη εμπειρία, ακόμα και από τις μάχες την περίοδο των μνημονίων, άλλα πολιτικά στελέχη που εκφράζουν ό,τι πιο δημιουργικό και ανήσυχο υπάρχει στην κοινωνία και άλλα στελέχη που συνδυάζουν τεχνοκρατική επάρκεια με την πολιτική στράτευση».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM