Εκλογές 2023: Συνεδριάζει σήμερα η διακομματική επιτροπή

Εκλογές 2023: Συνεδριάζει σήμερα η διακομματική επιτροπή Facebook Twitter
Η υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού (Φωτ.: SOOC)
0

Αντίστροφα μετρά από χθες και επίσημα ο χρόνος για τις δεύτερες εκλογές 2023, που θα διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου και σήμερα συνεδριάζει η αρμόδια διακομματική επιτροπή. 

Το απόγευμα της Δευτέρας θυροκολλήθηκε το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής που προέκυψε από τις πρώτες κάλπες, της 21ης Μαΐου και προκηρύχθηκαν οι δεύτερες εκλογές

Σήμερα, Τρίτη, στις 13:00 συνεδριάζει η διακομματική επιτροπή των εκλογών, στο υπουργείο Εσωτερικών, με θέμα την εξέταση ενστάσεων επί απορριπτικών αποφάσεων εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού, ενόψει των επαναληπτικών εκλογών 2023.

Πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής είναι η υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, την οποία αναπληρώνει- σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος- ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Εισηγητής της διακομματικής επιτροπής είναι ο Ανδρέας Ποττάκης, Συνήγορος του Πολίτη, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Μόσχο, Βοηθό Συνήγορο για την Ίση Μεταχείριση.

Έργο της διακομματικής επιτροπής είναι: «η εξέταση ενστάσεων επί απορριπτικών αποφάσεων εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού, για τις οποίες δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία της παρ. 5 του άρθρου 2 του ν. 4648/2019, ο έλεγχος συγκεκριμένων αιτήσεων κατόπιν αιτήματος μέλους ή μελών της επιτροπής, καθώς και ο δειγματοληπτικός έλεγχος των αιτήσεων που έγιναν αποδεκτές κατά την παρ. 3 του ως άνω άρθρου». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Πολιτική / Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Ας είναι το νέο έτος μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια στη δημόσια ζωή και λιγότερη στρεψοδικία και τοξικότητα στα κοινωνικά δίκτυα και στην πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM