Εκλογές 2023- Τσίπρας: «Πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος»

Εκλογές 2023: Οι πρώτες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο Αλέξης Τσίπρας στις πρώτες δηλώσεις του, έπειτα από την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις δεύτερες εκλογές 2023 παραδέχτηκε την ήττα λέγοντας: «Αρνητικό για εμάς αποτέλεσμα. Έχουμε υποστεί μια σοβαρή εκλογική ήττα». 

«Να προσχωρήσουμε σε τομές για να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας ενώ τόνισε ότι «τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να μας κρίνουν όλους».

«Πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ακόμα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει από σήμερα τις ευθύνες που του ανέθεσε η λαϊκή ψήφος».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα το εκλογικό αποτέλεσμα είναι κυρίως αρνητικό για την κοινωνία και για την δημοκρατία. Όπως είπε, «η ανάδειξη στη Βουλή τριών ακροδεξιών κομμάτων ενός εκ των οποίων με φασιστικές προεκτάσεις και διασυνδέσεις σε συνδυασμό με την πλειοψηφία της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη».

Τσίπρας-Εκλογές 2023: Ποτέ δεν υπήρχαν συσχετισμοί τόσο αρνητικοί για τον προοδευτικό χώρο

Πρόσθεσε δε πως ποτέ στα χρόνια μετά την μεταπολίτευση δεν υπήρχαν συσχετισμοί τόσο αρνητικοί για τον προοδευτικό χώρο κι αυτό εκπέμπει ένα σήμα κινδύνου για κάθε δημοκρατικό πολίτη.  

«Έχει ευθύνη και η ηγεσία της ΝΔ για αυτήν την εξέλιξη που μετέφερε το πεδίο της αναμέτρησης σε ευαίσθητα εθνικά ζητήματα διολισθαίνοντας μάλιστα σε έναν ακραίο διχαστικό λόγο» , πρόσθεσε κατηγορώντας την ΝΔ παράλληλα πως η ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη αποδείχτηκε κενό γράμμα και τελικά όπως «προβλέψαμε διόγκωσε την ακροδεξιά».

Σε αυτήν την περίπτωση οι δυνάμεις της δημοκρατίας πρέπει να οργανώνουν τις αντιστάσεις τους και «για εμάς αυτό αποτελεί προτεραιότητα». 

«Η νέα κατάσταση απαιτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ νηφάλια εκτίμηση και δημοκρατική εγρήγορση, ενότητα και γρήγορες αποφάσεις. Απαιτεί να συναντηθούμε πάλι με τις αξίες μας, να ανανεώσουμε τολμηρά το στελεχικό μας δυναμικό από την κορυφή μέχρι τη βάση, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε νέους ανθρώπους. Να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν πολύ ακριβά. Να προβληματιστούμε με ωριμότητα και ευθύνη για τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος . Να σταθούμε στο ύψος το ρόλου που παρά την ήττα μας μας ανέθεσαν εκ νέου οι πολίτες. Της βασικής δύναμης που μπορεί να σταθεί απέναντι στην δεξιά και στην άκρα δεξιά και να ασκήσει αποφασιστική προγραμματική αντιπολίτευση. Ο χρόνος προκειμένου να δουλέψουμε μεθοδικά δεν είναι απεριόριστος. Ορίζοντας μας για να επανέλθουμε είναι οι ευρωπαϊκές εκλογές σε ένα χρόνο» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Συμπλήρωσε πως  αυτό πρέπει να γίνει με επιτυχία γιατί το επιβάλλουν οι ανάγκες των πολιτών. 

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκλεισε ένα μεγάλος δημιουργικό κύκλος, ένας κύκλος δημιουργικής προσφοράς στην κοινωνική πλειοψηφία και στην πατρίδα. Πρέπει να τον αποτιμήσουμε με περηφάνεια, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να προχωρήσουμε στις απαραίτητες τομές για να ανοίξει σύντομα ένας καινούριος κύκλος πιο ελπιδοφόρος» τόνισε. 

«Με συντεταγμένες διαδικασίες θα βάλουμε μπροστά τις διεργασίες για να πάρουμε τις αποφάσεις, τα μέλη του κόμματος θα μας κρίνουν όλους» κατέληξε. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης σε Ερντογάν: Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν δήθεν διαχωρισμούς ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη

Πολιτική / Μαρινάκης σε Ερντογάν: Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν δήθεν διαχωρισμούς ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς»
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Ανήθικη η δήλωση περί κατοχής - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Διεθνή / Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Απρεπής η δήλωση περί κατακτητών - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς»
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε τις τουρκικές φιέστες μίσους στα Κατεχόμενα

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε τις τουρκικές φιέστες μίσους στα Κατεχόμενα

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι καταδικάζει επίσης τις «απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, που προσβάλλουν, για άλλη μια φορά, την μνήμη των θυμάτων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο»
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικές πηγές για δηλώσεις Ερντογάν: Σαφείς, πάγιες και διατυπωμένες ενιαία οι ελληνικές θέσεις για την Κύπρο

Πολιτική / Διπλωματικές πηγές για δηλώσεις Ερντογάν: Σαφείς, πάγιες και διατυπωμένες ενιαία οι ελληνικές θέσεις για την Κύπρο

Τι σημειώνουν διπλωματικές πηγές, ως απάντηση στις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τα κατεχόμενα της Κύπρου
LIFO NEWSROOM
Ερντογάν: Είπα στον Μητσοτάκη «υποθέτω ότι δεν θα μας κοροϊδέψεις όπως ο Δένδιας» όταν πας στην Κύπρο

Διεθνή / Ερντογάν: Είπα στον Μητσοτάκη «υποθέτω ότι δεν θα μας προκαλέσεις όπως ο Δένδιας» όταν πας στην Κύπρο

Τι είπε ο Ερντογάν από την Κύπρο για την εισβολή, τον Ραούφ Ντενκτάς, τα όσα λέει ότι είπε στον Μητσοτάκη για τον Δένδια και την πιθανότητα λύσης του Κυπριακού
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Σακελλαροπούλου για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Η οριστική δικαίωση αποτελεί κορυφαία επιδίωξη και χρέος μας

Πολιτική / Σακελλαροπούλου για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Η οριστική δικαίωση αποτελεί κορυφαία επιδίωξη και χρέος μας

«Η οριστική δικαίωση του ιερού κυπριακού αγώνα, με την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στη βάση των Αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, αποτελεί κορυφαία επιδίωξή μας και χρέος μας προς την ιστορία», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
LIFO NEWSROOM
«Θα γίνει η Ανάσταση μιαν αυγή»: Με στίχους Σεφέρη απαντά ο Δένδιας στην Τουρκία για τα 50 χρόνια από την ειισβολή στην Κύπρο

Πολιτική / «Θα γίνει η Ανάσταση μιαν αυγή»: Με στίχους Σεφέρη απαντά ο Δένδιας στην Τουρκία για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

Με μία ανάρτηση στο Χ και στίχους του ποιητή Γιώργου Σεφέρη, ο Νίκος Δένδιας απάντησε στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας που χτες χρησιμοποίησε ξανά τον στίχο λαϊκού τραγουδιού «θα έρθω μια νύχτα ξαφνικά»
LIFO NEWSROOM
Οι αμερικανικές εκλογές και η Ουκρανία

LiFO politics / Οι αμερικανικές εκλογές και η Ουκρανία

Ο διεθνολόγος και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κώστας Λάβδας εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη πώς θα επηρεάσουν οι αμερικανικές εκλογές τον πόλεμο στην Ουκρανία και αναφέρεται στη βοήθεια που στέλνει η Ελλάδα και στην αποτυχημένη προσπάθεια μεσολάβησης του Μακρόν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ