Δούρου για ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι ταμπού η συζήτηση για εκλογή προέδρου απ’ τη βάση

Δούρου για ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι ταμπού η συζήτηση για εκλογή προέδρου απ’ τη βάση Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Ότι «δεν υπάρχουν συζητήσεις – ταμπού» για το ενδεχόμενο εκλογής προέδρου από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε η Ρένα Δούρου υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενός ριζικού προγραμματικού μετασχηματισμού του κόμματος.

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής μιλώντας στο News247 είπε ότι «το καθοριστικό είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σημείο αναφοράς στην κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι και η εκλογή του προέδρου πρέπει να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια με τρόπο που θα καθορίσουμε συλλογικά όπως πάντα. Εννοείται ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις – ταμπού και αν χρειαστεί, και το θέμα της εκλογής προέδρου από τη βάση θα συζητηθεί ανοικτά, οργανωμένα και δημοκρατικά».

Για την επόμενη ημέρα για το κόμμα η κα Δούρου σημείωσε πως «το στοίχημα του νέου ΣΥΡΙΖΑ αφορά όλη την κοινωνία και δεν είναι υπόθεση εσωτερικών διεργασιών. Η διεύρυνση της απήχησής του με όρους μαζικότητας και συμμετοχικότητας είναι η κρίσιμη προϋπόθεση για τη μετεξέλιξη αυτή».

Όσο για το αν σκοπεύει η ίδια να διεκδικήσει τη θέση του Γραμματέα ή της πολιτικής Γραμματείας απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν υπήρξε κόμμα διεκδίκησης αξιωμάτων ή θέσεων, κόμμα δελφίνων ή κληρονόμων» και πως «προσωπικές στρατηγικές και θεσιθηρία δεν χωρούν στη συλλογική δουλειά ειδικά μάλιστα σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να ανταποκριθεί στη διπλή ευθύνη αφενός της δομικής ανασυγκρότησής του και αφετέρου της προάσπισης των επιτευγμάτων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να ακυρώσει η σημερινή κυβέρνηση».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αυτό που υποψιαζόμασταν - κρίνοντας από την προσωπικότητα της κ. Δούρου και την εν γένει στάση της στα εσωκομματικά μέχρι τώρα -, άρχισε να εκδηλώνεται.Κι ας λέει «ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν υπήρξε κόμμα διεκδίκησης αξιωμάτων ή θέσεων, κόμμα δελφίνων ή κληρονόμων». Τι θα έλεγε, το αντίθετο ;Θέλει λοιπόν, αλλά πως να μας πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα Αρχών, μετά τους Καμένο,και λοιπούς "αποστάτες" Ανελίτες, την κ. Μεγαλοοικονόμου, την κ. Παπακώστα κλπ ; Όχι ότι μας νοιάζει, μακάρι να αρχίσει η διάλυση και να γυρίσουν ξανά στο 4 % στις επόμενες εκλογές, αυτό είναι το επίπεδο που τους αξίζει.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ