Δούρου για ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι ταμπού η συζήτηση για εκλογή προέδρου απ’ τη βάση

Δούρου για ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι ταμπού η συζήτηση για εκλογή προέδρου απ’ τη βάση Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Ότι «δεν υπάρχουν συζητήσεις – ταμπού» για το ενδεχόμενο εκλογής προέδρου από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε η Ρένα Δούρου υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενός ριζικού προγραμματικού μετασχηματισμού του κόμματος.

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής μιλώντας στο News247 είπε ότι «το καθοριστικό είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σημείο αναφοράς στην κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι και η εκλογή του προέδρου πρέπει να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια με τρόπο που θα καθορίσουμε συλλογικά όπως πάντα. Εννοείται ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις – ταμπού και αν χρειαστεί, και το θέμα της εκλογής προέδρου από τη βάση θα συζητηθεί ανοικτά, οργανωμένα και δημοκρατικά».

Για την επόμενη ημέρα για το κόμμα η κα Δούρου σημείωσε πως «το στοίχημα του νέου ΣΥΡΙΖΑ αφορά όλη την κοινωνία και δεν είναι υπόθεση εσωτερικών διεργασιών. Η διεύρυνση της απήχησής του με όρους μαζικότητας και συμμετοχικότητας είναι η κρίσιμη προϋπόθεση για τη μετεξέλιξη αυτή».

Όσο για το αν σκοπεύει η ίδια να διεκδικήσει τη θέση του Γραμματέα ή της πολιτικής Γραμματείας απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν υπήρξε κόμμα διεκδίκησης αξιωμάτων ή θέσεων, κόμμα δελφίνων ή κληρονόμων» και πως «προσωπικές στρατηγικές και θεσιθηρία δεν χωρούν στη συλλογική δουλειά ειδικά μάλιστα σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να ανταποκριθεί στη διπλή ευθύνη αφενός της δομικής ανασυγκρότησής του και αφετέρου της προάσπισης των επιτευγμάτων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να ακυρώσει η σημερινή κυβέρνηση».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη, κατατέθηκε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αυτό που υποψιαζόμασταν - κρίνοντας από την προσωπικότητα της κ. Δούρου και την εν γένει στάση της στα εσωκομματικά μέχρι τώρα -, άρχισε να εκδηλώνεται.Κι ας λέει «ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν υπήρξε κόμμα διεκδίκησης αξιωμάτων ή θέσεων, κόμμα δελφίνων ή κληρονόμων». Τι θα έλεγε, το αντίθετο ;Θέλει λοιπόν, αλλά πως να μας πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα Αρχών, μετά τους Καμένο,και λοιπούς "αποστάτες" Ανελίτες, την κ. Μεγαλοοικονόμου, την κ. Παπακώστα κλπ ; Όχι ότι μας νοιάζει, μακάρι να αρχίσει η διάλυση και να γυρίσουν ξανά στο 4 % στις επόμενες εκλογές, αυτό είναι το επίπεδο που τους αξίζει.