Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Στις 19,9 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Ανησυχία για ακρίβεια και υγεία Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Προβάδισμα για τη ΝΔ, της τάξεως των 19,9 ποσοστιαίων μονάδων, με δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και ανησυχία κυρίως για την ακρίβεια καταγράφει νέα δημοσκόπηση.

Στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 32,1%, έναντι 12,2 του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,4%. Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,5%, η Ελληνική Λύση 4,9% και οι «Σπαρτιάτες» βρίσκονται στο οριακό για ένταξη στο κοινοβούλιο 3%.

Όλα τα άλλα κόμματα δεν συγκεντρώνουν ποσοστά που θα τους επέτρεπαν την είσοδο στη Βουλή, με την «Πλεύση Ελευθερίας» να φτάνει στο 2,7%, τη «Νίκη» στο 2,6%, το ΜέΡΑ25 στο 2,3% και τη «Νέα Αριστερά» στο 1,8%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 8,1%.

Δημοσκόπηση Facebook Twitter
Φωτ.: Ελεύθερος Τύπος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», προηγείται στην δημοτικότητα στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, με ποσοστό 38% έναντι 24% του δεύτερου Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει 10%.

Επίσης σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Palmos Analysis στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η ΝΔ συγκεντρώνει 38,7%, το ΠΑΣΟΚ 14,7% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 12,6% και το ΚΚΕ με 10,3%. Η Ελληνική Λύση φτάνει στο 5,9%, οι «Σπαρτιάτες» στο 3,6%, η «Πλεύση Ελευθερίας» στο 3,2%, η «Νίκη» φτάνει στο 3,1%, το ΜεΡΑ25 στο 2,8% ενώ η «Νέα Αριστερά» στο 2,2%.

Δημοσκόπηση Facebook Twitter
Φωτ.: Ελεύθερος Τύπος

Δημοσκόπηση: Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα 

Περισσότεροι από τους ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση απάντησαν πως η χώρα δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, με ποσοστό 54%, έναντι 40%, που υποστήριξαν το αντίθετο.

Βασικό πρόβλημα που προκαλεί έντονη ανησυχία στους πολίτες παραμένει η ακρίβεια. Το 63% των ερωτηθέντων την κατέταξαν πρώτη, ενώ ακολουθεί η Υγεία με 24% και στην τρίτη θέση βρίσκεται η εγκληματικότητα με 23%. Κατά τα λοιπά η Παιδεία και οι χαμηλοί μισθοί συγκεντρώνουν από 20% και ακολουθούν η ανεργία με 18%, η ανάπτυξη με 17% και το μεταναστευτικό με 13%.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά καταγράφεται υποχώρηση του ενδιαφέροντος στο 9%, ενώ στην τελευταία θέση της κλίμακας των προβλημάτων με 1% βρίσκονται οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις πολιτικών.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM