Δήμαρχος Λαρισαίων: Καμία ανάθεση στον Κατρούγκαλο μετά την υπουργοποίησή του

Δήμαρχος Λαρισαίων: Καμία ανάθεση στον Κατρούγκαλο μετά την υπουργοποίησή του Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
3

Για σημαντική διαστρέβλωση της αλήθειας έκανε λόγο σε σημερινές δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης, και επεσήμανε ότι δεν ανατέθηκε καμία εργασία στον Γ. Κατρούγκαλο από την ώρα της υπουργοποίησής του.

«Ο κ. Κατρούγκαλος από την ώρα της υπουργοποίησής του δεν έχει καμία σχέση με τον δήμο Λαρισαίων, κατηγορηματικά δηλώνω ότι δεν του ανατέθηκε καμία εργασία. Όλα όσα έχουν ειπωθεί, επειδή πρόκειται για αποφάσεις οι οποίες είναι αναρτημένες και στο διαδίκτυο νομίζω ότι αποτελούν σημαντική διαστρέβλωση της αλήθειας», δήλωσε συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι δηλώσεις έγιναν σχετικά με το θέμα που ανέκυψε, μετά από σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για τον χειρισμό νομικής υπόθεσης από το δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος και συνεργάτες» και τη δικηγόρο Κατερίνα Λαϊνά, σχετικά με τον έλεγχο των συμβάσεων εργαζομένων αλλά και τη δίωξη του δημάρχου Λαρισαίων.

«Όσα έχουν ειπωθεί, εμπλέκουν τον δήμο, εμπλέκουν βεβαίως και τον κ. Κατρούγκαλο για τον οποίο εμείς έχουμε να πούμε ότι στο διάστημα που συνεργαστήκαμε είναι ο άνθρωπος ο οποίος σήκωσε στην πλάτη του σοβαρότατα πολιτικά και νομικά ζητήματα που έχουν σχέση με μνημονιακές πολιτικές. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος διαχειρίσθηκε και υποθέσεις άλλων δήμων. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού, αναληθή και νομίζω ότι υπηρετούν σκοπιμότητες», ανέφερε ο Α. Καλογιάννης.

Σχετικά με το θέμα της νομικής αμοιβής, διευκρίνισε πως για την πρώτη απόφαση περί προσφυγής στο άρθρο 152 με ανάθεση στο γραφείο Κατρούγκαλου και στην κ. Λαϊνά το ποσό, ήταν 500 ευρώ ενώ η προσφυγή στο ΣτΕ που θα εκδικασθεί σε 3 – 4 χρόνια, αφορά σε ένα ποσό 1.500 ευρώ.

«Δεν έχω αντιληφθεί με λεπτομέρειες γιατί οι παρατάξεις διαφώνησαν. Υποτίθεται ότι έβαλαν ένα ηθικό ζήτημα. Για ποιο ηθικό ζήτημα μιλάμε όμως; Η απόφαση του Φλεβάρη δεν αφορούσε το Γραφείο Κατρούγκαλου, αφορούσε το γραφείο της κ. Λαϊνα» σχολίασε ο δήμαρχος και συνέχισε: «Πρόκειται για ένα πολιτικό ζήτημα στο οποίο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κάνουν το δικό τους πολιτικό παιχνίδι. Με έχει εντυπωσιάσει η γρηγοράδα με την οποία αυτή η απόφαση και οι τοποθετήσεις των παρατάξεων, έφθασε στην Αθήνα και με τον τρόπο που έφθασε».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε ότι «η νομική συμβολή ανατέθηκε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στα γραφείο του κ. Κατρούγκαλου και συνεργάτες και στη δικηγόρο κ. Λαϊνά. Η κ. Λαϊνά γνωρίζω και από προσωπικές επαφές ότι ήταν εκείνη που χειριζόταν το θέμα αυτό και το διαχειρίζεται μέχρι και σήμερα. Μετά την απόρριψη από την επιτροπή του άρθρου 152 της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου τέθηκε το ζήτημα της πιθανής προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό αποφασίσθηκε από την Οικονομική Επιτροπή και ανατέθηκε κατηγορηματικά και μόνο στην κ. Λαϊνά. Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής δείχνουν με σαφήνεια και επιβεβαιώνουν όσα λέω. Χθες και προχθές έγινα δέκτης πολλών τηλεφωνημάτων τα οποία μετά από μια ανάρτηση που έγινε ζητούσαν εξηγήσεις. Η εξήγηση είναι αυτή».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου, Παναγιώτη Νταή, σχολιάστηκε μεταξύ άλλων και η αντίδραση της Νέας Δημοκρατία στο θέμα, καθώς όπως ανέφερε, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, χωρίς καν να περιμένει ή να επικοινωνήσει με τον δήμο για την ανακοίνωσή του, εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι «ο υπουργός αναλαμβάνει υποθέσεις εναντίον του Δημοσίου ακόμη και μετά την ορκωμοσία του» και ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει τον υπουργό. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος, έχουν δοθεί τεράστιες διαστάσεις σε θέματα και μάλιστα «δεν καταλαβαίνουμε με πόσο λίγο σεβασμό και αξιοπιστία, ακόμη και ένας εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της ΝΔ μπορεί να αποφαίνεται για κάτι χωρίς να έχει επικοινωνήσει καν με το δήμο για να ρωτήσει τι έχει συμβεί ή δεν περιμένει την ανακοίνωση του δήμου».

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σε έχει πηδήξει ποτέ χοντρός;»: Οι σκληρές ατάκες του Θόδωρου Πάγκαλου

Πολιτική / Οι σκληρές ατάκες του Θόδωρου Πάγκαλου

Και τι δεν έχει πει το στόμα του στην πολυετή καριέρα του. Ο Θόδωρος Πάγκαλος ήταν ίσως ο πιο αμετροεπής και αθυρόστομος Έλληνας πολιτικής της μεταπολίτευσης. Ιδού μια συλλογή από τις σκληρές ατάκες του (υπάρχουν και σκληρότερες, αλλά άσε καλύτερα)
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια
Η κυβέρνηση βαδίζει στο ίδιο ακριβώς μοτίβο πελατειακών σχέσεων κομματοκρατίας και διαφθοράς που κινήθηκαν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού με ελάχιστες εξαιρέσεις, τις τελευταίες δεκαετίες, οι οποίες (κυβερνήσεις του δικομματισμού) ευθύνονται για τη χρεοκοπία της κοινωνίας και της οικονομίας.Όλα τα ονόματα που έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι στιγμής για τη στελέχωση θέσεων γενικών γραμματέων υπουργείων και λοιπών στελεχών διοίκησης είναι είτε αποτυχημένοι πολιτευτές, είτε κομματικοί αφισοκολλητές.Η νέα κυβέρνηση κάνει ό,τι ακριβώς και οι παλιές που χρεοκόπησαν τη χώρα.Ένα από τα βασικά αίτια της ελληνικής χρεοκοπίας είναι η στελέχωση του κράτους με ιδιοτελή κριτήρια βολέματος ημετέρων, γεγονός που έχει αρνητικές συνέπειες πρακτικού αλλά και ηθικού χαρακτήρα.Με το που αλλάζει μια κυβέρνηση στην Ελλάδα εκατοντάδες κομματικά στελέχη και χιλιάδες αφισοκολλητές τρέχουν να στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό. Πρόκειται κυρίως για ανεπάγγελτους κομματικούς «κηφήνες» ή ανθρώπους άσχετους με το αντικείμενο της εργασίας που καλούνται να φέρουν σε πέρας. Το αποτέλεσμα της στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού με άσχετους χωρίς αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης είναι η χαμηλή απόδοση και η ροπή προς τις πελατειακές εξυπηρετήσεις και τη διαφθορά...Capital
Ολα αυτα αποδεικνυονυαι,φτανει να παρουν το δρομο της δικαιοσυνης. Πριν ο καθενας βγαλει συμπερασματα ας περιμενει την εξελιξη της υποθεσης. Το σιγουρο ειναι πως τετοιες κατηγοριες και αβασιμες να ειναι,την κανουν την δουλεια τους.
ο δημαρχος ειναι συριζα και ανεθεσε στον κατρουγκαλο (συριζα) την υποθεση, γιατι ειναι συντροφοι και αριστεροι. Οταν ο Κατρουγκαλος εφυγε την υποθεση ανελαβε η Κ. Λαινα, συνεργατης του Κατρουγκαλου (δουλεθει στο γραφειο του). Οτι ειναι αριστερο ειναι και νομιμο.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ