Τσιόδρας: Μεγάλη θλίψη για τη χρήση της παλιότερης μελέτης για πολιτική αντιπαράθεση

Δήλωση Τσιόδρα για την πολιτική αντιπαράθεση- Αναφορικά με τη μελέτη για τη θνητότητα στις ΜΕΘ Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Σχόλιο σχετικά με την πολιτική αντιπαράθεση που έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση της μελέτης του περί θνητότητας στις ΜΕΘ, έδωσε με δήλωσή του ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσίόδρας.

Στη δήλωσή του τονίζει μεταξύ άλλων ότι «Η συγκεκριμένη δημοσίευση επιβεβαιώνει παρόμοιες παρατηρήσεις σε προηγούμενες επιδημίες, αλλά και στην παρούσα πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο» ενώ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση.

Αναφέρει χαρακτηριστικά πως: 

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας καθώς και συνεχή εγρήγορση. Προξενεί μεγάλη θλίψη σε έναν επιστήμονα αλλά και σε ένα απλό πολίτη, η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης, ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης.

»Η συγκεκριμένη δημοσίευση επιβεβαιώνει παρόμοιες παρατηρήσεις σε προηγούμενες επιδημίες, αλλά και στην παρούσα πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο.Εστιάζει στην πίεση στις κλίνες ΜΕΘ, και την εξ αυτής προκαλούμενη αυξημένη θνητότητα, η οποία επηρεάζεται από πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου (π.χ. αυξημένη ηλικία, υποκείμενα νοσήματα, βαρύτητα νόσου), συνεχίζεται και σήμερα, και αφορά στην πλειονότητά της ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

»Πρόσφατες αναλύσεις της επιστημονικής ομάδας του ΕΟΔΥ έχουν αναδείξει περαιτέρω όφελος του εμβολιασμού έναντι του νέου κορωνοϊού. Έως τις αρχές Δεκεμβρίου, οι ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν χάρη στον εμβολιασμό, είναι περισσότερες από 15.000. Για αυτόν το λόγο, επιθυμώ για μια ακόμη φορά, να τονίσω την σημασία του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επακόλουθη μείωση στην πίεση στο σύστημα υγείας.

»Ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα φάση έχει η τρίτη δόση του εμβολίου, καθώς και ή τήρηση των υπόλοιπων μέτρων ατομικής προστασίας εν όψει και της ανάδυσης της όμικρον παραλλαγής του ιού».

Πριν από λίγο, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ, περί γνώσης του Μεγάρου Μαξίμου και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ευρήματα της έρευνας, ήταν κατηγορηματικός.

«Η επιστημονική μελέτη των κ. Τσιόδρα και Λύτρα  δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί ούτε στον πρωθυπουργό ούτε σε κανέναν συνεργάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου πριν την επίσημη δημοσίευσή της» είπε χαρακτηριστικά.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ