Διαψεύδει τη συνάντηση με Σημίτη ο Στουρνάρας

Διαψεύδει τη συνάντηση με Σημίτη ο Στουρνάρας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
0

«Ανάξιο σχολιασμού» χαρακτηρίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας, το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που κάνει λόγο για συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Παράλληλα, ο διοικητής της ΤτΕ στέλνει σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση δηλώνοντας με νόημα πως «η διαφάνεια, όχι μόνο για τα τρέχοντα, αλλά και για τα παρελθόντα που έφεραν την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, είναι αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό».

 

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα

«Διαψεύδω κατηγορηματικά το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία". Είναι ανάξιο σχολιασμού. Αξίζει όμως να επισημάνω ότι η εμμονή και η επιμονή ορισμένων στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, στο ψέμα και τη συκοφαντία, οδηγούν με απόλυτη σιγουριά στον αυτοεξευτελισμό και τη γελοιοποίηση. Αντιλαμβάνομαι το άγχος και την αγωνία της εφημερίδας, αλλά τους διαβεβαιώνω ότι:

1ον. Η διαφάνεια, όχι μόνο για τα τρέχοντα, αλλά και για τα παρελθόντα που έφεραν την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, είναι αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό.

2ον. Η εξυγίανση θα συνεχιστεί.

3ον. Τα αποστήματα θα αφαιρεθούν.

Συνιστώ επομένως ψυχραιμία και νηφαλιότητα».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ