Deutsche Welle: Η Ελλάδα θα κρίνει το μέλλον της Ευρώπης

Deutsche Welle: Η Ελλάδα θα κρίνει το μέλλον της Ευρώπης Facebook Twitter
4

Σε ανάλυση των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση Βενιζέλου-Σόιμπλε, προχωρά η Ντόιτσε Βέλλε, βασιζόμενη στα δημοσιεύματα των γερμανικών εφημερίδων.

Οι αναλυτές υπενθυμίζουν, σύμφωνα με την Υπηρεσία,  ότι πριν από 4 χρόνια η Ελλάδα έριξε την ευρωζώνη σε μια βαθιά κρίση και το ενδεχόμενο προβάλει και πάλι πιθανό καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τρομάξει την ΕΕ με τοποθετήσεις ότι σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση θα επαναφέρει την κατάσταση στην Ελλάδα στα προ της κρίσης δεδομένα.

Ως ένδειξη του τι μπορεί να συμβεί προβάλλεται η μεγάλη πτώση στο χρηματιστήριο πριν από δυο ημέρες, μία πτώση που ήταν ρεκόρ 30ετίας.

«Στα χρόνια ανάμεσα στο 2010 και 2012 ήταν πολύ νωρίς για να προβλέψουμε διάλυση της ευρωζώνης, αλλά μετά από 4 χρόνια ύφεσης και ανεργίας είναι πολύ πιθανό να πυροδοτήσει η Ελλάδα τη διάλυση της ευρωζώνης» υποστηρίζει στην εφημερίδα die Welt ο Τσαρλς Ρόμπερτσον, επικεφαλής οικονομολόγος του Renaissance Capital. «Τις επόμενες εβδομάδες η Ελλάδα θα αναδειχθεί για τις διεθνείς χρηματαγορές σε πολύ πιο σημαντικό παράγοντα από ό,τι η Ρωσία και η Ουκρανία ήταν ολόκληρο το 2014», δηλώνει.

Την απόφαση του Σαμαρά να επιταχύνει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προκαλώντας στην ουσία πρόωρες εκλογές επικρίνει ο Καρλ Βάινμπεργκ, επικεφαλής οικονομολόγος του οίκου αναλύσεων Highfrequency Economics. «Η κίνηση Σαμαρά είναι υψηλού ρίσκου, επειδή η αναχρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε στην ίδια εφημερίδα. «Οι αγορές δεν είναι διατεθειμένες να της διαθέσουν χρήματα υπό οποιοδήποτε μορφή σε ένα ανασφαλές πολιτικό περιβάλλον», λέει.

Όπως εκτιμά  «οι κίνδυνοι επεκτείνονται και στην ευρωζώνη, γιατί αν οι Έλληνες χρεοκοπήσουν, κανείς δεν γνωρίζει αν θα πρέπει να γίνει ανακεφαλαιοποίηση των EFSF και ESM».  

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM