«Δεν το ζητήσαμε εμείς, αλλά έχουμε μια πικρία»

«Δεν το ζητήσαμε εμείς, αλλά έχουμε μια πικρία» Facebook Twitter
6

Μέσω κύκλων και πληροφοριών που διέρρευσαν στα Μέσα, απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο θέμα που δημιουργήθηκε με την απομάκρυνση των Αρβανίτη και Κατσίμη από την παρουσίαση της πρωινής εκπομπής στη ΝΕΤ αλλά και στο δημοσίευμα της Αυγής σχετικά με το πόρισμα των ιατροδικαστών και τις καταγγελίες για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με αυτούς τους κύκλους, δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από το υπουργείο για το περιεχόμενο της εκπομπής, ούτε καμία απαίτηση για απόδοση ευθυνών και λήψη μέτρων. Όπως λένε οι «κύκλοι», η υπόθεση είναι εσωτερικό ζήτημα της ΕΡΤ.

Εκφράζεται πάντως η πικρία του υπουργείου επειδή «δεν ζητήθηκε καν κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας η άποψη του από τους συντελεστές της εκπομπής και αναπαράχθηκαν αβασάνιστα οι ισχυρισμοί συγκεκριμένης και μόνο εφημερίδας.» Κατά τους κύκλους, όλα αυτά επισημαίνονται, «με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα κριτικής το οποίο αναμφίβολα έχει κάθε δημοσιογράφος

Σε ό,τι αφορά στο δημοσίευμα της Αυγής και τις καταγγελίες για βασανισμούς κρατουμένων στη ΓΑΔΑ, το υπουργείο αφήνει να διαρρεύσει ότι: «Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι κανένα μα κανένα έγκαυμα δεν υπήρξε σε κρατούμενους».

Μάλιστα οι κύκλοι λένε ότι η Αυγή «συγχέει ορθοπεδικής φύσεως ερυθρότητα σε έναν τραυματία με… έγκαυμα, παρότι πουθενά δε γίνεται αναφορά σε κάτι τέτοιο και θα αρκούσε ένα τηλεφώνημα στον ιατροδικαστή για να το διασταυρώσει».

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM