Για «καταπάτηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας» κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο Γ.Δ. Ενημέρωσης της ΕΡΤ Αιμίλιος Λιάτσος σχετικά με το κόψιμο των παρουσιαστών Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη, από την πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.

 

Ο κ. Λιάτσος υποστηρίζει δε ότι Αρβανίτης και Κατσίμη προέβησαν σε «απαράδεκτους υπαινιγμούς» κατά του Δένδια, χωρίς να του δώσουν το δικαίωμα να εκφράσει τη δική του άποψη. Μάλιστα τους καταλογίζει, ότι με τα σχόλια τους εμφανίστηκαν να προκαταλαμβάνουν τη δικαστική υπόθεση για το θέμα των καταγγελιών, για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ.Λιάτσου:

 

«Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ σέβεται απολύτως τους κανόνες της ελευθεροτυπίας και το αποδεικνύει εμπράκτως στην καθημερινή παρουσίαση της επικαιρότητας και την προβολή όλων των απόψεων. Όμως, δεν μπορεί να αποδεχτεί την καταπάτηση στοιχειωδών κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

 

Οι παρουσιαστές της σημερινής εκπομπής 'ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ' της ΝΕΤ, κ. Κώστας Αρβανίτης και κυρία Μαριλένα Κατσίμη, προέβησαν σε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, χωρίς μάλιστα να του δώσουν το δικαίωμα να εκφράσει τη δική του άποψη, ενώ με τα σχόλιά τους εμφανίστηκαν να προκαταλαμβάνουν το αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης».