Δεκαπενταύγουστος: Τα πολιτειακά και πολιτικά μηνύματα

Δεκαπενταύγουστος: Τα πολιτειακά και πολιτικά μηνύματα Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Με μηνύματα για τη σημερινή γιορτή αλλά, ταυτόχρονα, και για την τραγωδία απόρροια των πυρκαγιών, συνόδευσε την παρουσία της στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Γαβριήλ, ενώ στον ιερό ναό υποδέχθηκαν την Πρόεδρο ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος και εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας, η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε στη δήλωσή της ότι «μέσα στην τραγωδία που έπληξε τον τόπο μας τις τελευταίες ημέρες, παράλληλα με την πανδημία, η σημερινή γιορτή αποκτά ιδιαίτερο βάρος. Η Παναγία, το ιερό πρόσωπο με το οποίο ο λαός μας ανέπτυξε τον πιο στενό δεσμό, ανέκαθεν ενέπνεε αγάπη, σύμπνοια, ενότητα. Αξίες αναγκαίες κυρίως τώρα, για να απαλύνουμε τον πόνο των συμπολιτών μας και να φτιάξουμε ξανά όσα χάθηκαν στις πυρκαγιές, με περίσκεψη και συνέπεια».

Στη συνέχεια μετέβη στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και συναντήθηκε με τα μέλη της ομάδας «Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Ν. Φιλαδέλφειας», οι οποίοι συντρέχουν στην πυροφύλαξη του άλσους από το 2004. Παρόντες ήταν και εποχικοί δασοπυροσβέστες του Δήμου.

Αμέσως μετά, τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου», όπου ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς, Λευκοθέα Στεργίου.

 Μητσοτάκης: Η Πολιτεία ξέρει, μπορεί και θα ξαναχτίσει ό,τι γκρεμίστηκε

Αναφορές στις καταστροφές, που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές και στην απειλητική, όπως την χαρακτηρίζει, πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και την δέσμευση, πως «η Πολιτεία ξέρει, μπορεί και θα ξαναχτίσει ό,τι γκρεμίστηκε» περιλαμβάνει το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού αναφέρει τα εξής:

«Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος δικαιώνει όσο ποτέ τον διπλό εορτασμό του. Γιατί ως Μητέρα του κόσμου, η Παναγία μάς προσφέρει την ελπίδα. Ενώ ως Υπέρμαχος, μάς οπλίζει με θάρρος απέναντι σε δύο παγκόσμιες δοκιμασίες: την κλιματική κρίση που κορυφώνεται και την πανδημία που παραμένει απειλητική.

Ειδικά τις μέρες αυτές, η σκέψη μας είναι στους συμπολίτες μας που χτυπήθηκαν από τις τελευταίες πυρκαγιές. Χάθηκαν περιουσίες και πράσινο. Όμως σώθηκαν οι ζωές. Είναι αυτές που θα ξαναδώσουν ζωή σε όλα. Γιατί, όπως έχουμε αποδείξει, ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να μετατρέπουμε κάθε τέλος σε μία νέα αρχή.

Οι δυσκολίες υπάρχουν για να μας διδάσκουν και να μας κάνουν καλύτερους. Αλλά και για να γιγαντώνουν το πείσμα μας. Η Πολιτεία ξέρει, μπορεί και θα ξαναχτίσει ό,τι γκρεμίστηκε. Με τους ενεργούς πολίτες δίπλα της, συμμαχητές στην ανασυγκρότηση της χώρας. Αλλά και υγιείς, με την ασπίδα του εμβολίου πριν απ' το φθινόπωρο.

Υποδεχόμαστε τη μεγάλη γιορτή του τόπου μας πιστοί στο μήνυμά της. Αντλούμε καινούργια δύναμη από τις ρίζες της παράδοσης. Και ανανεώνουμε την ελπίδα μας για το αύριο, κάνοντας όλο και καλύτερο το σήμερα της πατρίδας μας. Χρόνια πολλά σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».

Τσίπρας: Δύναμη και κουράγιο σε όλους, και κυρίως σε όσους δοκιμάζονται αυτό τον σκληρό Δεκαπενταύγουστο

«Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Τη μάνα που δεν εγκαταλείπει κανέναν σε δύσκολες ώρες. Την καταφυγή των αδύναμων, των κυνηγημένων, των απελπισμένων», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Facebook.

«Στήριγμα και απαντοχή αυτές τις μέρες της φωτιάς, για πιστούς και μη, που αισθάνονται αβοήθητοι από κείνους που θα έπρεπε να τους βοηθήσουν», σημειώνει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει «ευχές για δύναμη και κουράγιο σε όλους, και κυρίως σε όσους δοκιμάζονται αυτόν τον σκληρό Δεκαπενταύγουστο», ενώ συνοδεύει την ανάρτησή του με μια φωτογραφία από την Παναγία την Καταφυγιώτισσα του Δημήτρη Μυταρά.

Γεννηματά: Σήμερα, σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, κοιτάμε μπροστά στο δρόμο που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα

«Η Παναγιά είναι η μάνα, η πίστη, η ελπίδα», τονίζει σε μήνυμά της για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η Φώφη Γεννηματά.

Και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής προσθέτει: «Σήμερα, σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για τον ελληνικό λαό, κοιτάμε μπροστά στο δρόμο που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα. Με πίστη ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Με αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη, στους πυρόπληκτους, σε όσους νοσούν. Χρόνια πολλά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM