Αμέσως μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια για την άρση ασυλίας του, ο Παύλος Πολάκης συναντήθηκε με συντρόφους του και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο καφενείο της Βουλής, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν πως στο τραπέζι βρίσκονταν και δύο αναμμένα τσιγάρα σε τασάκι. 

 

Η ολομέλεια ψήφισε τελικά την άρση της ασυλίας του κ. Πολάκη, αλλά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας όπως και όλη η υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, είχε αποχωρήσει από τη διαδικασία πριν την ψηφοφορία, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να κάνει λόγο για «προαποφασισμένη» διαδικασία.

  

Ο κ. Πολάκης ανάρτησε σχετική φωτογραφία στο Facebook, όπου φαίνονται μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σπρίτζης και η Ραλλία Χρηστίδου. «Στο κυλικείο της Βουλής, με καλή παρέα μετά το γλέντι που προηγήθηκε, συζητώντας για μια μια μαντινάδα που μου έστειλε ένας Φίλος απ' την Κρήτη:"Κάνεις πολλούς περήφανους εκτός απ' τους δικούς σου, οι φίλοι σου είναι πιο πολλοί απ τους δειλους εχθρούς σου"!».

 

Βουλή: Ο Πολάκης με συντροφιά καπνιστών στο καφενείο του κοινοβουλίου

 

Τα τσιγάρα πάντως σχολιάστηκαν από πολλούς και για έναν επιπλέον λόγο αφού με την ευκαιρία της ομιλίας του στην Ολομέλεια για το φορολογικό νομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε επισκεφτεί χθες το καφενείο της Βουλής, διαπιστώνοντας ότι δεν υπήρχαν πλέον τασάκια. Ωστόσο η εικόνα σήμερα ήταν διαφορετική. 


Πριν λίγες ημέρες έχει σταλεί από το υπουργείο Υγείας εγκύκλιος με θέμα την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς ρεπόρτερ, ο πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωνε την Τρίτη πως, ως το τέλος του καλοκαιριού, θα εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος στο κοινοβούλιο. Παράλληλα, ο κ. Τασούλας είπε ότι έχει ζητήσει τη γνώμη των τεχνικών υπηρεσιών της Βουλής για τη δημιουργία ειδικού χώρου καπνιζόντων στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου.