Βερολίνο: Καμία αλλαγή στάσης στο θέμα των αποζημιώσεων

Βερολίνο: Καμία αλλαγή στάσης στο θέμα των αποζημιώσεων Facebook Twitter
0

«Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο, καμία αλλαγή στάσης του υπουργείου Εξωτερικών», τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ, αναφερόμενος στο θέμα της ελληνικής διεκδίκησης πολεμικών επανορθώσεων.

Με αφορμή αναφορά του γερμανικού περιοδικού Spiegel που έκανε λόγο για «διάθεση συμβιβασμού», ο Σέφερ είπε ότι «το περιεχόμενο (του δημοσιεύματος) είναι σωστό, αλλά ο τίτλος είναι λάθος. Υπονοεί αλλαγή θέσης και αυτό είναι απλώς λάθος. Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο, καμία αλλαγή στάσης του υπουργείου Εξωτερικών και της κυβέρνησης. Για τη Γερμανία, ανεξάρτητα από το θέμα της διεκδίκησης επανορθώσεων, είναι σαφές πόσα δεινά υπέστη ο ελληνικός λαός στην κατοχή. Αυτό ήταν και το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του Προέδρου Γκάουκ στην Ελλάδα».

Ακόμα, διευκρίνισε ότι τόσο το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον όσο και το Εργαστήρι Νεολαίας δεν σχετίζονται με τη συζήτηση για τις επανορθώσεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM