Βαρουφάκης προς Μητσοτάκη: Δεν θα ξεπεράσετε ποτέ τον Τσίπρα στα μάτια των δανειστών

Βαρουφάκης προς Μητσοτάκη: Δεν θα ξεπεράσετε ποτέ τον Τσίπρα στα μάτια των δανειστών Facebook Twitter
0

Διπλή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα, περιελάμβανε η πρώτη ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στην Βουλή.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης άσκησε κριτική στα «πρώτα δείγματα γραφής» του Μητσοτάκη μιλώντας παράλληλα και για τον  Αλέξη Τσίπρα και κάνοντας μια σύγκριση:«Την αξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα στα μάτια των δανειστών κ. Μητσοτάκη δεν θα την ξεπεράσετε ποτέ. Στην καλύτερη περίπτωση να σας θεωρήσουν άξιο συνεχιστή του». Τα παραπάνω ανέφερε σχολιάζοντας το πώς ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει με την αξιοπιστία του την μείωση πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, εκτιμά πως «Τα ματωμένα πλεονάσματα θα παραμείνουν, λόγω της άρνησης της Γερμανίας για αναδιάρθρωση χρέους».

«Το 4ο Μνημόνιο θα σας αναγκάζει καθημερινά να αυτοκαταργείστε. Θα σας σέρνει σε ολοένα αυταρχικότερες, αντιλαϊκότερες πολιτικές. Βρισκόμαστε ακόμη σε μια πολύ δυσάρεστη θέση, όπου η εφαρμογή του προγράμματός σας απαιτεί ρήξη με τους δανειστές» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας για όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και όσα θα βρει μπροστά της η ΝΔ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον τυχερότερο πρωθυπουργό της μνημονιακής Ελλάδας. «Θυμάμαι την έκδηλη ανακούφιση του κυρίου Σταϊκούρα και του κυρίου Χαρδούβελλη όταν μου παρέδιδαν ένα άδειο ταμείο, με το οποίο έπρεπε να πληρώσω 22 εκατ. ευρώ στους δανειστές». σημείωσε για την περίοδο της δικής του θητείας στο υπουργείο Οικονομικών.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα εξασφάλισε νέα δάνεια, από τα οποία θα προσποιείται ότι αποπληρώνεται το χρέος για τα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς η προσωπική σας τύχη συμπορεύεται με τη δυστυχία των πολλών. Το κράτος μας είναι πιο πτωχευμένο από ποτέ, αλλά παράλληλα όσοι αγοράζουν ομόλογα κερδίζουν αστρονομικά ποσοστά» είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Πολιτική / Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων - Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών που κατέχουν την ίδια εργασιακή θέση
THE LIFO TEAM