Αρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος: Στο αρχείο οι έρευνες για Ελληνική Λύση και Νίκο Παππά

Αρχή για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος: Στο αρχείο οι έρευνες για Ελληνική Λύση και Ν. Παππά Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc
0

Στο αρχείο οδηγείται τόσο η έρευνα για το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, όσο και για την περίπτωση του Νίκου Παππά. 

Στην πρώτη περίπτωση που τέθηκε στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος μετά από καταγγελίες περί διακίνησης μαύρου χρήματος στην «Ελληνική Λύση» πριν από 10 ημέρες, ελέγχθηκαν ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος καθώς και όσοι προέβησαν στις καταγγελίες χωρίς, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, να προκύψουν στοιχεία σε βάρος τους με αποτέλεσμα η έρευνα πέρασε στο αρχείο.

Στη δεύτερη υπόθεση που ερεύνησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος περί δωροληψίας του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, στο περιθώριο της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών το 2016, από την Αρχή ερευνήθηκε η πορεία των 3 εκατομμυρίων ευρώ που σύμφωνα με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα πήρε από την οικογένεια Χούρι,  μετά από μεσολάβηση του πρώην υπουργού, προκειμένου να συμμετάσχει  στο διαγωνισμό και στη συνέχεια, όταν το σχέδιο ναυάγησε δόθηκαν για την έκδοση της εφημερίδας Documento.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι από τον έλεγχο δεν προέκυψαν στοιχεία δωροληψίας του Νίκου Παππά αλλά ούτε και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από τους Χούρι με αποτέλεσμα και αυτή η έρευνα να μπει στο αρχείο.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΠΕΘΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολιτική / Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την κορυφαία βυζαντινολόγο και ακαδημαϊκό

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών   - «Με δίδαξε τη σημασία του έργου και του αποτελέσματος. Ώστε το “αν” να γίνεται “να”, όπως μου έλεγε η ίδια», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
THE LIFO TEAM
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 200 ΒΕΛΓΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

Πολιτική / Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Όσα φανέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ανοιχτός σε διάλογο με τις ελληνικές Αρχές δηλώνει ο Βέλγος συλλέκτης
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Νίκος Παππάς: Οριστικά εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά το επεισόδιο με τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι είχαν ζητήσει «άμεσα στην επιτροπή δεοντολογίας τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» για την «απαράδεκτη συμπεριφορά του»
THE LIFO TEAM