Αποστολάκης: Σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσαμε να έχουμε νέα Ίμια

Αποστολάκης: Σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσαμε να έχουμε νέα Ίμια Facebook Twitter
1

«Υπήρχαν πολλές στιγμές που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί σε Ίμια. Δεν εξαρτιόταν μόνο από το γιατί ξεκινούσαν. Αν εμείς αντιδρούμε στις προκλήσεις και δημιουργούμε κλιμάκωση, το σημείο φτάνει στα όρια και μετά ίσως είναι χειρότερο να κάνεις πίσω», δήλωσε ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε  στις προκλήσεις και τις δυσκολίες και τους κινδύνους που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της θητείας του στο υπουργικό αξίωμα. 

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο τέως υπουργός, τα όσα συνέβαιναν στο Αιγαίο αποτελούσε αφορμή για συχνά τηλεφωνήματα στον τέως πρωθυπουργό.

«Χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τον Τσίπρα για να του πω ότι έχουμε πρόβλημα. », είπε χαρακτηριστικά ο κος Αποστολάκης προσθέτοντας εκτός των άλλων " Δεν ξέρω πόσες φορές κοιμήθηκα", προκειμένου να καταδείξει το μέγεθος των απαιτήσεων και της πίεσης.

«Οι Τούρκοι είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκουν. Το δείχνουν από τον τρόπο που κινούνται και από τις θέσεις που παίρνουν. Θέλουν να έχουν λόγο στα δρώμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Θεωρούν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα από αυτά που τους δίνει το Διεθνές Δίκαιο. Θεωρώ ότι για να τους αντιμετωπίσουμε θέλει συνεχή πίεση, όχι μόνο προς τους Τούρκους, αλλά να εξασκούμε όλα τα διπλωματικά μας εργαλεία. Η πίεση δεν πρέπει να σταματάει», εξέφρασε σε μια αποτίμηση της κατάστασης ο κος Αποστολάκης.

Σχολιάζοντας την δυναμική των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων ο Ναύαρχος εν αποστρατεία υπογράμμισε πως είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, αυτό οφείλεται στο προσωπικό και στον επαγγελματισμό του και στη δύναμη και την πίστη που έχουμε για να είμαστε έτοιμοι για την αποστολή μας.

«Η Τουρκία έχει επενδύσει πολλά χρήματα στον εξοπλισμό. Εμείς δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε. Είμαστε ισχυροί και στη θάλασσα και στην αεροπορία και ο στρατός είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Αν χρειαστεί μπορούμε να τους κάνουμε μεγάλη ζημιά», διεβέβαιωσε.

«Δεν είναι σοφό από μεριάς τους να ξεκινήσει ένα πρόβλημα με την Ελλάδα και ένα θερμό επεισόδιο. Βέβαια, όλα αυτά που συζητάμε είναι υποθέσεις όλα. Αν εμείς δεν κάνουμε λάθη και αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις με σύνασέ και ψυχραιμία δεν θα γίνει τίποτα».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM