Ανασχηματισμός: «Πυρά» από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ - «Μήνυμα σύγκρουσης με την κοινωνία»

Ανασχηματισμός: «Πυρά» από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ - «Μήνυμα σύγκρουσης με την κοινωνία» Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Νέες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον ανασχηματισμό που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης. 

«Μήνυμα σύγκρουσης με την κοινωνία» χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, και πρόσθεσε πως «η ΝΔ αρνήθηκε να ακούσει την κραυγή των συμπολιτών μας για αλλαγές στην υγεία, την οικονομία, την παιδεία».

Ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «επέλεξε να επιβραβεύσει υπουργούς του για μια σειρά από εγκληματικά λάθη στην πανδημία - όπου θρηνούμε πάνω από 5.000 θύματα - στην οικονομία - που κλείνουμε το έτος με ύφεσης πάνω από 10% - αλλά και στο ζήτημα των σχολείων, όπου το μπάχαλο συνεχίζεται - ειδικά στην τηλεκπαίδευση».

Παράλληλα υποστήριξε ότι πρόκειται για έναν ανασχηματισμό που δεν άκουσε την πραγματική κριτική της κοινωνίας, και που επιπλέον δίνει σήματα αυταρχισμού, όπως με την μετακίνηση του κ. Βορίδη στο ΥΠΕΣ, που έχει πολύ συγκεκριμένο ακροδεξιό φιλοχουντικό παρελθόν, ο οποίος ζητούσε θεσμικά μέτρα για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά.

«Στο, δε, υπουργείο Εργασίας η μετακίνηση του κ. Χατζηδάκη δίνει ξεκάθαρο σήμα επίθεσης στο ασφαλιστικό σύστημα, κόψιμο των συντάξεων για τους σημερινούς συνταξιούχους και χειροτέρευση των όρων συνταξιοδότησης για τους σημερινούς εργαζόμενους», ανέφερε. 

Χρηστίδης: Ανασχηματισμός για τις κομματικές ισορροπίες 

Στροφή προς τα δεξιά καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Παύλος Χρηστίδης που υποστήριξε πως ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, συνιστά απόδειξη της αποτυχίας της. «Ένας κλασικού τύπου δεξιός ανασχηματισμός με τη συμμετοχή πάρα πολλών προσώπων, πολυδαίδαλος και διεκπεραιωτικός για τις κομματικές ισορροπίες της ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη, αποτελεί τη μεγαλύτερη σε αριθμό κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης και πιο αναλυτικά, πρόκειται για το ανασχηματισμό, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή υπουργών, υφυπουργών, αναπληρωτών υπουργών. «Στην πρώτη ορκωμοσία της πρώτης κυβέρνησης τον Ιούλιο του 2019 μετρήσαμε 51 μέλη, τον Αύγουστο του 2020 στον πρώτο ανασχηματισμό 53 μέλη και σήμερα τον Ιανουάριο του 2021, 59 μέλη.»

Διερωτήθηκε δε, επιπλέον, πού είναι εκείνοι οι μπλε φάκελοι που παρέλαβαν οι υπουργοί της ΝΔ, τον Ιούλιο του '19. «Τι έχουν γίνει άραγε σήμερα; Υπάρχει άραγε κάποιος ο όποιος αξιολογεί το κυβερνητικό έργο και αν αυτό λαμβάνεται υπόψη για την προαγωγή ή μη των στελεχών της κυβέρνησης;  Άραγε άλλαξαν οι υπουργοί με βάση αυτό ή με βάση άλλου τύπου ισορροπίες; Τα ερωτήματα σαφώς ρητορικά». 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ