Μετά τον ανασχηματισμό η Ελευθερία Χατζηγεωργίου αναλαμβάνει υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) αντικαθιστώντας την Κατερίνα Νοτοπούλου.

 

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αποχωρεί από το κυβερνητικό σχήμα καθώς θα είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

 

Η ανακοίνωση έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

 

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου γεννήθηκε το 1979 και είναι δημοτική σύμβουλος στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, ήταν υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος διατελούσε διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

 

Τελείωσε το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Νεάπολης και εν συνεχεία σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο ΑΠΘ. Σήμερα κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδίκευση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας στο ΕΑΠ.

 

Προέρχεται από το «στενό περιβάλλον» του πρωθυπουργού καθώς έχουν συμπορευθεί μαζί από τα χρόνια της Νεολαίας Συνασπισμού. 

 

Η κυρία Χατζηγεωργίου διετέλεσε γραμματέας της οργάνωσης νεολαίας της Θεσσαλονίκης αλλά και μέλος του κεντρικού συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού. 

 

Ανασχηματισμός: Ποια είναι η Ελευθερία Χατζηγεωργίου που αντικατέστησε την Κατερίνα Νοτοπούλου
Ο πρωθυπουργός, ο κ. Καρανίνας και η κα Χατζηγεωργίου σε διαδήλωση

 

Συμμετείχε στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης και έχει πάρει μέρος σε διεθνείς κινητοποιήσεις και συνέδρια στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

 

Στο 5ο και το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ εξελέγη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος και το 2013 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως ωρομίσθια καθηγήτρια Γαλλικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενώ έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης Παιδείας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.