Ανακουφισμένοι οι Έλληνες μετά τη συμφωνία του Eurogroup

Ανακουφισμένοι οι Έλληνες μετά τη συμφωνία του Eurogroup Facebook Twitter
Φωτ.: Nick Paleologos / SOOC
1

Ανακούφιση αλλά και αγωνία για το μέλλον είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των Ελλήνων πολιτών, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της Παρασκευής, για τετράμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης.

Ύστερα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, που κράτησαν τους πολίτες με κομμένη την ανάσα, Ευρωπαίοι εταίροι και ελληνική κυβέρνηση, οικοδόμησαν μια πρώτη βάση συνεννόησης που απομακρύνει, την πιθανότητα ρήξης.

"Έτσι είναι οι συμφωνίες. Συμβιβασμοί και διαπραγματεύσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι να γίνει σωστή δουλειά και όλα θα πάνε καλά. Πάντως, είναι καλύτερα από πριν," σχολίασε ο Αντώνης Φιαμένδος, δημόσιος υπάλληλος.

Δεν λείπουν πάντως και οι απόψεις εκείνων, που διαβλέπουν ότι η κατάσταση στην χώρα θα παραμείνει ίδια, με την πλειονότητα του ελληνικού λάου να υποφέρει από την λιτότητα.

"Νομίζω πως δεν άλλαξε τίποτα. Θα μας πετάξουν μερικά κόκαλα και αυτό είναι όλο. Οι Συριζαίοι θα λένε "δώσαμε μία μάχη" η αντιπολίτευση θα λέει "δεν κάνατε τίποτα," τόνισε ο συνταξιούχος Παραδισσανός Ρήγας.

Το ενδιαφέρον πλέον μετατίθεται για την Δευτέρα, που η ελληνική κυβέρνηση καλείται να παρουσιάσει μία πρώτη λίστα μεταρρυθμίσεων, οι οποίες εφόσον εγκριθούν θα οδηγήσουν στην επικύρωση της τετράμηνης συμφωνίας, από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια