Νέα μέτρα για κορωνοϊό ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Μετά το υπουργικό συμβούλιο

Νέα μέτρα για κορωνοϊό ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Μετά το υπουργικό συμβούλιο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης,  θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας εν όψει και των γιορτών.

Αν και το ενδεχόμενο νέου lockdown, όπως επαναβεβαίωσε χθες κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δεν συζητείται, η κυβέρνηση εξετάζει σειρά άλλων μέτρων, όπως εντατικοποίηση των εμβολιασμών και αύξηση των τεστ, για την ανάσχεση του κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «τραπέζι» βρίσκεται η διενέργεια τεστ κορωνοϊού και από εμβολιασμένους. Τα τεστ αυτά θα είναι δωρεάν και δεν θα είναι υποχρεωτικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Οι συζητήσεις για αυτό το σενάριο είναι σε αρχικό στάδιο. 

Παράλληλα, εξετάζεται η αύξηση των υποχρεωτικών rapid test για τους ανεμβολίαστους. Αυτή τη στιγμή, πρέπει να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα και συζητιέται η αύξησή τους στα τρία ή τέσσερα εβδομαδιαίως, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα επιβαρύνονται με το κόστος τους. 

Ένα άλλο σενάριο που είναι η υπό συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», είναι η υποχρέωση για προσκόμιση αρνητικού τεστ 24 και όχι 48 ωρών για την είσοδο σε κλειστούς χώρους. 

Υπενθυμίζεται, πώντως, πως όπως υπογράμμισε χθες ο κ.Οικονόμου, «δεν θα πάμε σε lockdown. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν μέσα με τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται, να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού, να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη και να ενισχύσουμε το ΕΣΥ. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα μείνουμε προσηλωμένοι. 

«Η χώρα δεν θα κλείσει, τα μέτρα που έχουμε λάβει, είναι μέτρα που υποστηρίζουν αυτή τη στρατηγική, δεν σκεφτόμαστε μέτρα που θα φέρουν περιορισμούς σε εμβολιασμένους, δεν σκεφτόμαστε μέτρα που θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown», τόνισε ακόμη ο κ. Οικονόμου, ερωτηθείς για λήψη νέων μέτρων. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ