Κορωνοϊός: «Μοντέλο» Πορτογαλίας εξετάζει η κυβέρνηση με δωρεάν τεστ στους εμβολιασμένους

Κορωνοϊός: Δωρεάν τεστ για τους εμβολιασμένους εξετάζει η κυβέρνηση Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Ένα «μοντέλο» που θυμίζει αυτό της Πορτογαλίας εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου, με δωρεάν τεστ κορωνοϊού στους εμβολιασμένους, για την καλύτερη ιχνηλάτηση της πανδημίας και προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω έξαρση λόγω των εορτών. 

Συγκεκριμένα, γίνονται συζητήσεις αναφορικά με τη διενέργεια τεστ κορωνοϊού και από εμβολιασμένους. Τα τεστ αυτά θα είναι δωρεάν και δεν θα είναι υποχρεωτικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Οι συζητήσεις για αυτό το σενάριο είναι σε αρχικό στάδιο. 

Παράλληλα, εξετάζεται η αύξηση των υποχρεωτικών rapid test για τους ανεμβολίαστους. Αυτή τη στιγμή, πρέπει να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα και συζητιέται η αύξησή τους στα τρία ή τέσσερα εβδομαδιαίως, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα επιβαρύνονται με το κόστος τους. 

Ένα άλλο σενάριο που είναι η υπό συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», είναι η υποχρέωση για προσκόμιση αρνητικού τεστ 24 και όχι 48 ωρών για την είσοδο σε κλειστούς χώρους. 

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση αποκλείει σε όλους τους τόνους το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown. Θέση που υπογράμμισε και χθες κατά τη διάρκεια του briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

«Δεν θα πάμε σε lockdown. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν μέσα με τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται, να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού, να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη και να ενισχύσουμε το ΕΣΥ. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα μείνουμε προσηλωμένοι», υπογράμμισε. 

«Η χώρα δεν θα κλείσει, τα μέτρα που έχουμε λάβει, είναι μέτρα που υποστηρίζουν αυτή τη στρατηγική, δεν σκεφτόμαστε μέτρα που θα φέρουν περιορισμούς σε εμβολιασμένους, δεν σκεφτόμαστε μέτρα που θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown», τόνισε ακόμη ο κ. Οικονόμου, ερωτηθείς για λήψη νέων μέτρων. 

Οι εμβολιασμοί 

Σε ό,τι αφορά στο «μέτωπο» των εμβολιασμών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες περισσότεροι από 7.020.000 πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, δηλαδή το 67% του γενικού πληθυσμού ή το 79,2% του ενήλικου πληθυσμού. 

Περισσότεροι από 6.606.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 63% επί του γενικού πληθυσμού και 74,6% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Όσο για την αναμνηστική δόση του εμβολίου, αυτή τη στιγμή οι δικαιούχοι είναι 3.261.000 και το 40% έχει πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό, ενώ άλλοι 827.000 άνθρωποι έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους. 

Παράλληλα, λόγω της αυξημένης πίεσης στα ραντεβού, τις τελευταίες ημέρες προστέθηκαν περισσότερα από 800 εμβολιαστικά κέντρα και πλέον υπάρχουν 2.300, ενώ έχει επεκταθεί το ωράριο. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: 34 φωτιές σε ένα 24ωρο

Ελλάδα / Φωτιές σήμερα: 34 εστίες - Ευχαριστεί πιλότους και πυροσβέστες ο Κικίλιας

Ευχαριστώ θερμά τους πιλότους μας και όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τις δύσκολες πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα, γράφει ο υπουργός
NEWSROOM