Οικονόμου για νέα μέτρα: «Δεν πάμε σε νέο lockdown - Η χώρα δεν θα ξανακλείσει»

Οικονόμου για νέα μέτρα: «Δεν πάμε σε νέο lockdown - Η χώρα δεν θα ξανακλείσει» Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
0

«Δεν θα πάμε σε lockdown. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν μέσα με τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται, να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού, να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη και να ενισχύσουμε το ΕΣΥ. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα μείνουμε προσηλωμένοι» διεμήνυσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η χώρα δεν θα κλείσει, τα μέτρα που έχουμε λάβει, είναι μέτρα που υποστηρίζουν αυτή τη στρατηγική, δεν σκεφτόμαστε μέτρα που θα φέρουν περιορισμούς σε εμβολιασμένους, δεν σκεφτόμαστε μέτρα που θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown» πρόσθεσε ο ίδιος, ερωτηθείς για λήψη νέων, επιμέρους μέτρων. 
 

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορωνοιού και εστιάζουμε στην εφαρμογή των μέτρων, που ήδη ισχύουν, αλλά και στην ενίσχυση των εμβολιασμών», τόνισε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά στη νέα μετάλλαξη «Ο» του κορονοιού ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε πως κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών, αλλά και ελέγχου αυτών, από τις συγκεκριμένες χώρες, που σκοπεύουν να ταξιδεύσουν προς την Ελλάδα, ενώ διευκρίνισε πως η χώρα μας δεν διατηρεί απ' ευθείας πτήσεις με τις συγκεκριμένα κράτη.

Ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε, δε, πως η κυβέρνηση συνεχίζει «την πολυμέτωπη προσπάθεια για την ανάσχεση της πανδημίας, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές, να στηριχθεί το ΕΣΥ, αλλά και να παραμείνουν ανοιχτές η οικονομία, η εκπαίδευση και η κοινωνία μας».


«Μετά τα πρόσφατα μέτρα, υπάρχει σημαντική αύξηση των εμβολιασμών Τις τελευταίες 16 ημέρες είχαμε 10% αύξηση των εμβολιασμών» είπε ο ίδιος. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM