Οικονόμου για νέα μέτρα: «Δεν πάμε σε νέο lockdown - Η χώρα δεν θα ξανακλείσει»

Οικονόμου για νέα μέτρα: «Δεν πάμε σε νέο lockdown - Η χώρα δεν θα ξανακλείσει» Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
0

«Δεν θα πάμε σε lockdown. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν μέσα με τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται, να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού, να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη και να ενισχύσουμε το ΕΣΥ. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα μείνουμε προσηλωμένοι» διεμήνυσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η χώρα δεν θα κλείσει, τα μέτρα που έχουμε λάβει, είναι μέτρα που υποστηρίζουν αυτή τη στρατηγική, δεν σκεφτόμαστε μέτρα που θα φέρουν περιορισμούς σε εμβολιασμένους, δεν σκεφτόμαστε μέτρα που θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown» πρόσθεσε ο ίδιος, ερωτηθείς για λήψη νέων, επιμέρους μέτρων. 
 

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορωνοιού και εστιάζουμε στην εφαρμογή των μέτρων, που ήδη ισχύουν, αλλά και στην ενίσχυση των εμβολιασμών», τόνισε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά στη νέα μετάλλαξη «Ο» του κορονοιού ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε πως κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών, αλλά και ελέγχου αυτών, από τις συγκεκριμένες χώρες, που σκοπεύουν να ταξιδεύσουν προς την Ελλάδα, ενώ διευκρίνισε πως η χώρα μας δεν διατηρεί απ' ευθείας πτήσεις με τις συγκεκριμένα κράτη.

Ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε, δε, πως η κυβέρνηση συνεχίζει «την πολυμέτωπη προσπάθεια για την ανάσχεση της πανδημίας, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές, να στηριχθεί το ΕΣΥ, αλλά και να παραμείνουν ανοιχτές η οικονομία, η εκπαίδευση και η κοινωνία μας».


«Μετά τα πρόσφατα μέτρα, υπάρχει σημαντική αύξηση των εμβολιασμών Τις τελευταίες 16 ημέρες είχαμε 10% αύξηση των εμβολιασμών» είπε ο ίδιος. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ