Άλλη μια μέρα αναβολή για τους αρχηγούς

Άλλη μια μέρα αναβολή για τους αρχηγούς Facebook Twitter
0

Για αύριο Τετάρτη μετατέθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς καθώς πρέπει να μελετήσουν τα τελικά κείμενα για τη νέα δανειακή σύμβαση. Κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται το τελικό κείμενο συμφωνίας που θα συζητηθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέτουν τη 15η Φεβρουαρίου ως διορία για να συμφωνηθεί το πακέτο μέτρο στην Ελλάδα και να υιοθετηθεί μετέπειτα και από την ευρωζώνη, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, ότι η τρόικα απαιτεί περιορισμό του εργασιακού κόστους, είτε με μείωση του ελάχιστου μισθού κατά 20%, είτε με συνδυασμό του μέτρου αυτού με περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και κατάργηση των κλαδικών εργασιακών συμβάσεων. Η κυβέρνηση καλείται, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο να συναινέσει σε περικοπή των επικουρικών συντάξεων κατά 15% μεσοσταθμικά, με ανοιχτές παραμέτρους τη σταδιακή εφαρμογή της περικοπής.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM