Αδιανόητες δηλώσεις Βαρβιτσιώτη: «Θρηνούν τον αδικοχαμένο, θρηνούν κι αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους»

Αδιανότητες δηλώσεις Βαρβιτσιώτη: «Θρηνούν τον αδικοχαμένο, θρηνούν κι αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους» Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Για τον θάνατο του 36χρονου στον Πειραιά που, όπως αποτυπώνεται σε βίντεο, έσπρωξαν μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» και κατέληξε στη θάλασσα, μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από την εικόνα που είδαμε, είναι μια εικόνα φρίκης. Αισθάνομαι συντετριμμένος και για το θάνατο του συνανθρώπου μας και για την εικόνα που εκπέμπει ένα πλοίο της ακτοπλοΐας [...] Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη συμπεριφορά αυτή για κανένα λόγο και με κανένα τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο Open. 

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο υπουργός ισχυρίστηκε πως εκτός από την οικογένεια του 36χρονου νεκρού που θρηνεί, υπάρχουν κάποιοι που θρηνούν και για τους κατηγορούμενους.

«Θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία», είπε. 

Σχετικά με τις συνθήκες του περιστατικού, ο υπουργός δήλωσε ότι «ο ύπαρχος ήταν μπροστά» και επιβεβαίωσε ότι «ο καπετάνιος σε αυτά τα πλοία έχει εικόνα του καταπέλτη» απ' όπου έπεσε ο 36χρονος. 

Αναφερόμενος στην αποχώρηση του πλοίου παρ' όλο που ο 36χρονος ήταν μέσα στη θάλασσα ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε: «Η πρώτη ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι κάποιος άνθρωπος γλίστρησε και βρέθηκε στη θάλασσα. Συνήθως δε χρειάζεται να γυρίσει το πλοίο για να διαχειριστεί το περιστατικό αλλά το πλοίο αναγκάστηκε να γυρίσει από τη στιγμή που υπήρξαν οι πρώτες κατηγορίες και επικοινωνίες ανθρώπων που είπαν ότι είδαμε να τον σπρώχνουν στη θάλασσα». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM