Ύστερα από τη δυσφορία των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου, που φέρεται να απείλησαν ότι θα καταψηφίσουν το πρώτο άρθρο, το τρίτο μνημόνιο αποτελείται πλέον από ένα άρθρο, που θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

 

Συγκεκριμένα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποδεχόμενος σύμφωνα με πληροφορίες σχετικό αίτημα των ΑΝΕΛ, απέσυρε το ένα από τα δυο άρθρα του νομοσχεδίου, αυτό της κύρωσης της συμφωνίας, και το ενσωμάτωσε στην αιτιολογική έκθεση, ώστε να διευκολυνθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων να ψηφίσει θετικά μόνο στο δεύτερο άρθρο με τα μέτρα.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο Ε. Τσακαλώτος εξήγησε πως «το άρθρο 1 που έχει την συμφωνία ενσωματώνεται στην αιτιολογική έκθεση. Η Βουλή μπορεί να κυρώσει μόνο διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις. Όποιος ψηφίζει επί της αρχής συμφωνεί και με την αιτιολογική έκθεση άρα και με την συμφωνία που είχαμε την Δευτέρα. Επίσης με τις νομοτεχνικές διορθώνουμε ημερομηνίες για ξενοδοχεία, για το πότε αρχίζει η καταβολή έκτακτης εισφοράς κ.α.»

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr