Lagarde: Χρειάζεται αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Lagarde: Χρειάζεται αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους Facebook Twitter
2

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde τόνισε σήμερα σε ομιλία της στο ινστιτούτο Brookings ότι θεωρεί "απαραίτητη" την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας και διαβεβαίωσε ότι ο διεθνής χρηματοοικονομικός οργανισμός παραμένει "δεσμευμένος" στις προσπάθειες να εξευρεθεί λύση στην ελληνική κρίση.


"Μια αναδιάρθρωση του χρέους (...) είναι κατά τη γνώμη μας απαραίτητη στην περίπτωση της Ελλάδας ώστε να καταστεί βιώσιμο", είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ, θέση η οποία βρίσκεται στον αντίποδα εκείνης των Ευρωπαίων, που απορρίπτουν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο προς το παρόν.


Εξάλλου, η Lagarde δήλωσε ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να παραβιάσει τους κανόνες του σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.
"Το ΔΝΤ έχει υιοθετήσει μια γραμμή που δεν συνεπάγεται ότι σιωπούμε, αλλά προσπαθούμε να έχουμε στο μυαλό μας τις εξελίξεις και να μην είμαστε υπερβολικοί στις θέσεις που διατυπώνουμε", ανέφερε.


"Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση οξείας κρίσης, η οποία είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί σοβαρά και άμεσα", επέμεινε η Christine Lagarde.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM