Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Λαγκάρντ απόψε

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Λαγκάρντ απόψε Facebook Twitter
1



Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε τη Δευτέρα το βράδυ η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυό τους συζήτησαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και η κυρία Λαγκάρντ τόνισε στον ΑλέξηΤσίπρα ότι το Ταμείο μπορεί να προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα, αν χρειαστεί. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν γίνεται να υπάρξει εκταμίευση χρημάτων.

Κυβερνητικοί κύκλοι επιβεβαιώνουν τη συνομιλία και αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός είχε ακόμη μια συνομιλία με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Ο πρωθυπουργός με τον Μάριο Ντράγκι, συζήτησε τα θέματα που αφορούν την ρευστότητα των τραπεζών. Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το ζήτημα της άμεσης ανάγκης άρσης των κεφαλαιακών ελέγχων και της παροχής ELA.

Με την κ. Λαγκάρντ, ο πρωθυπουργός μίλησε για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης, που να αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, αναφέρουν οι πηγές.

Nωρίτερα το ΔΝΤ προχώρησε σε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούσε πως αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, παρακολουθεί στενά την κατάσταση και είναι έτοιμο να βοηθήσει, αν ζητηθεί.

Η ανταποκρίτρια της Καθημερινής στις ΗΠΑ μεταδίδει:

Αυτές δεν ήταν όμως οι μόνες επαφές του πρωθυπουργού απόψε. Νωρίτερα είχε επικοινωνία και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, η επικοινωνία έγινε ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM
Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Η παρέμβασή του επικεντρώνεται στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής, με αναφορές στα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική / Συζήτηση στη Βουλή σήμερα για την εξωτερική πολιτική: Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη διεύρυνση της συζήτησης που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το παλαιστινιακό, σε μια συνολική συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, με στόχο «να αναπτύξει όλη τη λογική των ελληνικών χειρισμών» σε αυτόν τον τομέα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια