Συνεδριάζει η γερμανική Βουλή για την Ελλάδα

Συνεδριάζει η γερμανική Βουλή για την Ελλάδα Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
2

Για το ζήτημα της Ελλάδας συνεδριάζει σήμερα στις 14.00 ώρα Ελλάδας η γερμανική Βουλή.  

Εκτός από τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ για το θέμα θα εκφωνήσουν ομιλίες ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στο μεταξύ η επικεφαλής του κόμματος Die Linke Σάρα Βάγκενκνεχτ ζήτησε να διεξαχθεί δημοψήφισμα στη Γερμανία για τις πολιτικές διάσωσης.

«Θα ήθελα ο γερμανικός λαός να ερωτηθεί για το πιο σημαντικό πρόβλημα, για την αυτοαποκαλούμενη πολιτική διάσωσης. Τελικά εμείς είμαστε αυτοί που πληρώνουν», είπε.

Επίσης η Βάγκενκνεχτ δήλωσε ότι θα ήθελε οι Έλληνες να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. «Το πακέτο, το οποίο έχουν προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποτελεί τη συνέχιση της λανθασμένης πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα», εξήγησε.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μα για ποιά Ευρώπη μιλάμε; Όλοι Γερμανία είμαστε. Γιατί κάνουμε καν τον κόπο κάθε τετραετία να ψηφίζουμε; Αφού ψηφίζουν οι Γερμανοί για εμάς. Είναι προφανές ποιό είναι το πρόβλημα τους πλέον. Αηδία. Μακάρι να ψηφίσουμε όχι. Μια ζωή αυτός ο λαός θα θέλει να επιβάλλει την βουλή του με το ζόρι και να αντιμετωπίζει τους εταίρους του με αλαζονεία. Τελικά μερικά πράγματα δεν αλλάζουν. Να μας πούνε και τι χρώμα βρακί να βάλουμε... Είμαστε διακοσμητικοί πλέον.
Ακριβώς. Όποιος και να βγει οτι και να προσπαθήσει να κάνει, έρμαιο της Γερμανίας και της Τροίκας θα είναι. Όπως διαφαίνεται πλέον η αποικιοκρατία ολοκληρώθηκε με τρομερή επιτυχία σε 5 χρόνια.