Προβάδισμα 20 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της Ν.Δ. φαίνεται να διατηρεί ο  ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ProData για λογαριασμό του ραδιοφώνου «Στο Κόκκινο».

 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που ήταν τηλεφωνική και έγινε σε δείγμα 1.006 ατόμων, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 33,5%, η Ν.Δ. 13,5%, η Χρυσή Αυγή 6%, το Ποτάμι 6%, το ΚΚΕ 4%, οι ΑΝΕΛ 3%, το ΠΑΣΟΚ 3% και η Ένωση Κεντρώων 3%.

 

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων εμφανίζεται να δηλώνει ότι δεν πρέπει να γίνει καμία υποχώρηση στις διαπραγματεύσεις στα θέματα του ΦΠΑ, των ομαδικών απολύσεων και του γενικού επιπέδου των συντάξεων. Το 40% θέλει δημοψήφισμα σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, ενώ έξι στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί το τελευταίο "πακέτο" προτάσεων των δανειστών.

 

Για το κείμενο των δανειστών το 59% θεωρεί ότι η κυβέρνηση οφείλει να το διαπραγματευτεί. Το 25% κινείται προς την απόρριψη του κειμένου, ενώ μόλις το 7% καλεί σε αποδοχή του.

 

Ανυποχώρητη στάση ζητείται στα θέματα του ΦΠΑ στα τρόφιμα (με ποσοστό 89%) και στο ρεύμα (88%) ενώ αξιώνεται σθεναρή στάση και  στα σχέδια για μείωση των συντάξεων (83%), για "απελευθέρωση" των ομαδικών απολύσεων (77%) και για κατάργηση του ΕΚΑΣ (77%).

 

Το 56% ζητά να μην αποδεχθεί η κυβέρνηση την πώληση των αεροδρομίων ενώ για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων το  58% θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός. Το 63% θέλει συμβιβασμό στο θέμα  της πρόωρης συνταξιοδότησης.

 

Το 52% αποτιμά θετικά τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης, ενώ το 60% εκφράζεται θετικά για τον πρωθυπουργό.

 

Σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις  το 40% επιθυμεί δημοψήφισμα, το 21% αποδοχή των όρων των εταίρων και το 16% πρόωρες εκλογές.

 

Η συντριπτική πλειονότητα (96%) των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η οικονομική τους κατάσταση είτε έχει μείνει ίδια είτε έχει χειροτερεύσει ενώ το 53% βλέπει το μέλλον με απαισιοδοξία, και μόλις το 35% με αισιοδοξία.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr