«Εάν θέλουμε να παραμείνουμε σε γνωστά μονοπάτια χρειάζεται συμφωνία μέχρι τις 30 Ιουνίου», δηλώνει στη Le Figaro ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα. Τόνισε ακόμα ότιι οι Συνθήκες δεν προβλέπουν να εγκαταλείψει μια χώρα το ευρώ και συμβουλεύει να μην μπούμε σε άγνωστα μονοπάτια.

 

Μεταξύ άλλων, ο Σαπέν προσθέτει ότι εάν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να μην κάνει αλλαγές στις συντάξεις πρέπει να βρει ισοδύναμα, να κάνει οικονομίες αλλού ή να αυξήσει τους φόρους. «Λάβαμε υπόψη τα δεινά του ελληνικού λαού εφόσον ζητάμε πλέον δημοσιονομικές προσπάθειες τρεις φορές μικρότερες με ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1% αντί για 3%.

 

»Η χώρα είναι ελεύθερη να κάνει τις επιλογές της. Εάν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να κρατήσει τις χαμηλές συντάξεις, εμείς δεν έχουμε τίποτε να πούμε, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι έτοιμη να κάνει οικονομίες αλλού ή να αυξήσει τους φόρους. Ουσιωδώς η Ελλάδα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις δαπάνες της», υπογραμμίζει.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr