Εν αναμονή των κινήσεων Παπανδρέου

Εν αναμονή των κινήσεων Παπανδρέου Facebook Twitter
Φωτ.: Nick Paleologos / SOOC
8

Καθώς αναμένονται οι κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, εν μέσω σεναρίων για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από τον πρώην πρωθυπουργό κοινή κάθοδο στις εκλογές.

Το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας των βουλευτών αποκάλυψε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος δήλωσε ότι ο Γ. Παπανδρέου άκουσε τους βουλευτές αλλά επιφυλάχθηκε να απαντήσει. "Η συζήτηση ήταν ειλικρινής, ήταν πρωτοβουλία των τελευταίων ωρών. Ενότητα, κοινή παρουσία στις εκλογές, κοινά επιχειρήματα και μετά από τις εκλογές συνέδριο με όλα τα θέματα ανοιχτά από την ηγεσία μέχρι τις θέσεις, ήταν αυτό που ζήτησαν οι βουλευτές".

Στο μεταξύ, ανοιχτή επιστολή στον Γιώργο Παπανδρέου, με την οποία του απευθύνει έκκληση για ενότητα, είχε στείλει νωρίτερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ο Λοβέρδος με ποιά ιδιότητα εκλιπαρεί τον Παπανδρέου για ενότητα; Με αυτή του υπουργού του Σαμαρά ή ως αρχηγός της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα που είχε φύγει από το ΠΑΣΟΚ για άγνωστο λόγο και για επίσης άγνωστο λόγο γύρισε;
Αυτό που παρακαλάνε το χειρότερο αρχηγό που είχαν ποτέ και το χειρότερο πρωθυπουργό στην παγκόσμια ιστορία να παραμείνει στο κόμμα, δεν ξέρω πως εξηγείται ψυχιατρικά. Αντί να κάνουν το σταυρό τους που φεύγει οικειοθελώς, αυτοί το κάνουν μέγα θέμα από μόνοι τους. Άβυσσος η ψυχή του πασόκου...
Εξηγείται πολύ απλά. Οι βουλευτές αυτοί γνωρίζουν πως αμα ο Παπανδρέου δημιουργήσει δικό του κόμμα θα πάρει μαζί του και μερίδα των (ελάχιστων πλέον) ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Αυτό απο μόνο του είναι ικανό να στείλει το ΠΑΣΟΚ εκτός της επόμενης βουλής. Το ρίσκο που παίρνει ο Παπανδρέου έχει δυο εκδοχές. Στην πρώτη (που φαντάζομαι εκει ποντάρει) το νέο κόμμα του θα πάρει ψήφους απο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και κουτσα στραβά θα πίασει ένα 4%-5%. Την δευτερη εκδοχη την αντιλαμβανόμαστε όλοι. Και στις δύο περιπτώσεις όμως το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που θα ζημειωθεί περισσότερο καθώς στις δημοσκοπίσεις δεν συγκεντρώνει πάνω απο 6%. Αμα ο Παπανδρέου του πάρει έστω και ενα 2% ουσιαστικά το κόμμα μπαίνει στην βουλή με 2-3 βουλευτές. Αυτο φοβούνται και γι αυτό έχουν τρελαθέι.
Ε όχι και ο χειρότερος πρωθυπουργός. Ο ΓΑΠ είτε μας αρέσει είτε όχι, παρέλαβε μια χώρα κώλο από τον Σημίτη και τον Καραμανλή και έκανε λάθος κινήσεις. Ομολογουμένως δεν ήταν ο κατάλληλος για να διαχειριστεί την θέση αλλα οποσδήποτε ΟΧΙ ο χειρότερος πρωθυπουργός. Στα υπόλοιπα συμφωνώ με τον Smaug και προσεύχομαι ο ΓΑΠ να κάνει κόμμα και να στήλει το ΠΑΣΟΚ στα αζήτητα.