Δεν άντεξε την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε στο Σύνταγμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι συμπαρίσταται στους Σύρους πρόσφυγες και είχε ξεκινήσει απεργία πείνας ευρισκόμενος στο πλευρό τους από το Σάββατο.

 

Όπως είπε ο κ. Μεχελογιαννάκης στους δημοσιογράφους που προσπαθούσαν να βγάλουν «ζωνταντό» από την πλατεία, «φεύγω, πάω για καφέ και θα ξανάρθω αργότερα».

 

 

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ζωντανή σύνδεση χθες το πρωί στον Σκάι, είχε πεί βγαίνοντας ξαπλωμένος σε σλίπινγκ μπαγκ στον «αέρα», ότι κάνει την απεργία για τους πρόσφυγες, τον Ρωμανό και τον Προϋπολογισμό.

 

Ο βουλευτής εξέδωσε πάντως και ανακοίνωση προτρέποντας τους πολίτες να σπάσουν τον καναπέ:

 

Βρίσκομαι στην τρίτη ημέρα απεργία πείνας σύμφωνα με τα όσα είχα αναφέρει στο κείμενο μου και θέλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα θέματα.   

 

Όσον αφορά τους Σύριους, εχθές το βράδυ όπου παραβρέθηκα  στη βουλή στην ψήφιση του προϋπολογισμού, είχα συνάντηση με  Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια ο οποίος με ενημέρωσε ότι θα τους εξασφαλίσει τα πολυπόθητα διαβατήρια καθώς και ότι τους είχε εξασφαλίσει  στέγη. Όσον αφορά για τη στέγη, είχα συζήτηση με το συντονιστικό των απεργών, οι οποίοι μου απάντησαν ότι είναι κοροϊδία η εξασφάλιση της στέγης καθώς το κτίριο που πρόσφεραν ήταν κλειστό και ανεπαρκές το οποίο δεν μπορούσε να καλύψει καν  στοιχειώδες ανάγκες.

 

Επίσης, από το συντονιστικό με ενημέρωσαν ότι ο ρυθμός διαβατηρίων δεν ξεπερνάει τα 5 την ημέρα, άρα με απλά μαθηματικά, χρειάζονται περίπου 60 ημέρες για να βγουν διαβατήρια.

 

Ερωτώ, μετά τους δύο θανάτους που είχαμε, πόσοι θα ακολουθήσουν στις επόμενες ημέρες, με τις συνθήκες που αναγκάζονται να διαβιούν οι Σύριοι ;

Ο κ. Κικίλιας μετά τις αφόρητες πιέσεις μου δεσμεύτηκε ότι αυτό θα το κοιτάξει.

 

Θέλω να δηλώσω  ότι αυτή την απεργία πείνας δεν την κάνω μόνο για τους πολιτικούς πρόσφυγες, την κάνω και για την ευθυνοφοβία των Υπουργείων να δώσει λύση, με κίνδυνο τον επικείμενο θάνατο ενός πολιτικού κρατουμένου.

 

Την κάνω για την περιβόητη δήθεν διαθεσιμότητα, που κατά την κυβέρνηση δεν σημαίνει απόλυση, η οποία όμως είχε ως αποτέλεσμα απόλυση μεγάλου αριθμού καθαριστριών.

 

Τέλος, την κάνω για να δώσω ένα συμβολισμό στους Έλληνες ώστε να σπάσουν τον καναπέ και να παλέψουν για την ανατροπή.  

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr